038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Afronding Atelierroute Warre Simons tijdens Oerol 2019

| Dit jaar maakt Warre Simons vanuit Kasko deel uit van Het Atelier, een gezamenlijk talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival. Drie nieuwe makers hebben een jaar lang onderzoek gedaan naar hun eigen theatertaal en hun visie op locatietheater in de stedelijke context en op Terschelling.

Tijdens de festivals ronden de drie makers Marinke Eijgenraam (Schweigman&), Warre Simons (Kameroperahuis) en Igor Vrebac (De Nieuwe Oost) hun traject af met een korte voorstelling. Tijdens de Atelier Route op Oerol, nodigen de makers en festivals publiek uit om de blauwdrukken van nieuw werk te bekijken. Warre heeft gedurende zijn traject onderzoek gedaan naar het (westerse) verhaal. Niet zozeer naar de inhoud maar naar de structuur van die verhalen. Dit resulteert in de korte voorstelling: HimmelhochjauchzendzumTodebetrübt.

Artistiek leider van Kameroperahuis Karin Netten over Warre Simons: “Warre is hier binnengekomen als componist, maar al snel bleek dat hij zich veel breder en meer als regisseur wilde ontwikkelen. Wij boden hem hier verschillende kansen in door hem te betrekken bij Het Wilde Oosten en het Grachtenfestival en middels de residentie op Oerol. Wij bieden Warre graag zoveel mogelijk vrije speelruimte waarbinnen hij kan experimenteren en zijn eigen signatuur verder kan ontdekken en ontwikkelen. Er zijn echter maar weinig plekken waar dat kan. Het Atelier springt mijns inziens in een gat in de markt en neemt daarmee een cruciale positie in. Het biedt een uitgelezen mogelijkheid om als kunstenaar je visie verder aan te scherpen en te onderzoeken wat wel en niet werkt voor de toeschouwer. En daarmee te spelen.”

De Atelier Route is van 14 t/m 23 juni te zien. Klik hier voor meer info over de speeldata.

Foto: portretfoto Warre Simons door Nichon Glerum

Deel