info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

KASKO nieuwsarchief 05/2019

naar nieuwsoverzicht

Start kaartverkoop muziektheatervoorstelling Requiem voor de IJsselcentrale

| Donderdag 9 mei 2019 om 10:00 uur start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling binnen het wijkproject De Bruisende Buren van Zwolle-Zuid met als titel Requiem voor de IJsselcentrale. De sloop van de Centrale Harculo is inmiddels afgerond. Ruim 60 jaar is op dit terrein energie opgewekt en is het gebouw beeldbepalend geweest voor Zwolle-Zuid. Nu is het tijd om afscheid te nemen van dit iconische gebouw. Veel wijkbewoners hebben verhalen en herinneringen over dit iconische gebouw die een podium verdienen. Samen met theatermakers van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en lokale muziekverenigingen brengen zij deze verhalen weer tot leven.
lees verder

Afronding Atelierroute Warre Simons tijdens Oerol 2019

| Dit jaar maakt Warre Simons vanuit Kasko deel uit van Het Atelier, een gezamenlijk talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival. Drie nieuwe makers hebben een jaar lang onderzoek gedaan naar hun eigen theatertaal en hun visie op locatietheater in de stedelijke context en op Terschelling.
lees verder

Kinderen maken eigen miniopera op het Oranjewoud Festival

| Van 29 mei t/m 2 juni is Parklandschap Oranjewoud (vlakbij Heerenveen) weer het kloppende klassieke hart van het Noorden. Ruim 150 musici uit Nederland en ver daarbuiten spelen magische muziek op wonderbaarlijke plaatsen. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Ze kunnen bijvoorbeeld meedoen aan OperaXpress waar ze onder begeleiding van Kasko een eigen miniopera gaan maken.
lees verder