038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Auditieoproep jongerenvoorstelling Storm in mijn hoofd

| Kasko en Het Theaterschip zijn samen op zoek naar talentvolle jonge spelers tussen de 14 en 21 jaar voor de productie "Storm in mijn hoofd". De voorstelling is onderdeel van de Proeftuin Talentontwikkeling, een gezamenlijk cultuureducatie traject van Kasko en Het Theaterschip. Eerder werkten wij al succesvol samen met Het Theaterschip aan de kermisopera Paard, Brandweerwagen en Kikker. Deze productie heeft in de zomer van 2016 ruim 25 keer gespeeld op festivals en voor basisscholen.

Storm in mijn hoofd (vrij gebaseerd op de roman ‘Bint’ van F. Bordewijk) vertelt het verhaal vanuit de klas 4D zelf. Met tekst, slagwerk en Urban Dance krijgt de klas een eigen vorm en stem. Klas en docent gaan de machtsstrijd aan tussen chaos en tucht, tussen eigenheid en discipline.

De voorstelling is een jongerenvoorstelling voor 14 jaar en ouder en wordt gemaakt door regisseur Céline Hoex, schrijver Ischa den Blanken, componist Stan Verberkt, vormgeefster Vera Selhorst en choreografe Elena Lachininoto. ‘Storm in mijn hoofd’ speelt van 11 november 2018 t/m media januari 2019 op verschillende voortgezet onderwijsscholen en er worden enkele vrije voorstellingen gespeeld. De precieze data en tijden worden later bekend gemaakt.

De cast van Storm in mijn hoofd wordt samengesteld uit een basisteam, bestaande uit 3 professionals, 4 tot 6 niet professionals en een ensemble van 6 tot 10 niet professionals. Voor het ensemble en het basisteam voor het seizoen 2018-2019 zoeken wij nu talentvolle spelers, de niet professionals. Op zondag 1 juli en zondag 9 september organiseren wij daarvoor auditiedagen.

Waar zijn we naar op zoek?

  • Je bent tussen de 14 en 21 jaar oud;
  • Je bent woonachtig in Overijssel of Gelderland;
  • Je hebt ervaring op het gebied van dans en/of theater;
  • Je hebt een goed ritmegevoel (kunnen zingen is geen voorwaarde).
  • Je bent beschikbaar tijdens alle repetitiedagen
  • Je bent bereid om in de periode begin oktober tot medio november donderdag t/m zondag of vrijdagavond t/m zondag en je herfstvakantie te besteden aan het maken van de productie.

Repetitieperiode
De repetitieperiode staat gepland van begin oktober 2018 tot medio november 2018. De spelers uit het ensemble (de 6 tot 10 niet professionals) repeteren alleen op zaterdag & zondag overdag.  De spelers uit het basisteam (de 3 professionals en 4 tot 6 niet professionals) repeteren woensdag t/m zondag overdag. Incidenteel vinden er deelrepetities plaats op maandagavond. Van 18 t/m 28 oktober (herfstvakantie) wordt er extra gerepeteerd. De data en tijden worden later bekend gemaakt.

Overige informatie
De voorstelling "Storm in mijn hoofd" heeft maximaal 10 speeldagen en speelt overdag en tijdens schooltijd. Daarom werken we ook met een dubbele cast voor het ensemble. Mocht je zelf nog op het VO zitten dan helpen wij jou met het verkrijgen van toestemming van je school voor maximaal 6 verlofdagen om deze voorstelling te kunnen spelen. Er zijn geen deelnamekosten verbonden aan dit project en tijdens de repetitie- en speelperiode worden de reiskosten vergoed. Als je op het MBO of HBO kunstvakonderwijs zit kun je de repetitie- en speelperiode gebruiken als stage.

Let op: Als je minderjarig bent op het moment van aanmelding, heb je toestemming van je ouders/verzorgers nodig om aan deze productie mee te mogen doen.

Inschrijven
Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de audities via de website van Het Theaterschip

Deel