038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

KASKO blogt: Tafelpoten

| Karin Netten is directeur van KASKO en afgestudeerd aan de opleiding docent theater van de NHL Stenden en de Regie Opleiding van de AHK. In deze blog schrijft ze over de visie van KASKO op talentontwikkeling. ​​​​​​​

De hele samenleving wordt hard geraakt door de coronacrisis. Zo ook onze sector. We kunnen niet doorgaan op oude voet, proberen zo innovatief mogelijk mee te denken in de 1,5-metersamenleving en gaan ondertussen vooral door met onze kerntaak: talentontwikkeling. Deze tijd van thuiswerken biedt ons als organisatie de kans te reflecteren op wat we doen en waarom we dat zo doen. Want coronacrisis of niet, dit is onze visie op talentontwikkeling.

Kunst is de veelheid der dingen
Zelf ben ik opgeleid door de generatie die ervan overtuigd was dat we aan hun tafelpoten moesten zagen. Ze waren daar niet alleen van overtuigd, het werd zelfs veelvuldig aangemoedigd om dat te doen. Een stimulering die voor mij niet werkte omdat het helemaal niet bij me past. Waarom zo ik dat willen doen? Dan stort de hele tafel in.

Ik ben geen sloper, ik ben een bouwer – ik geloof in samenwerken. Bovendien: kunst wordt doorgaans gemaakt vanuit zoveel hartstocht en met 100% toewijding, waarom zou ik dat vervolgens kapot willen maken? Wordt het werk daar beter van? Draagt het bij aan de pluriformiteit van de kunstsector? Word ik daar zelf beter van? Het is spannend om hardop toe te geven, maar ik ben geen activist. Kunst kan activistisch zijn, een kunstenaar kan activistisch zijn maar is dat ook heel vaak niet. Kunst is de veelheid der dingen en zo ook haar makers.

Zogezegd, stimuleren tot omzagen is niet de kern van onze manier van talentontwikkeling. Bij KASKO stimuleren we nieuwsgierigheid en interesse in de ander, zowel binnen als buiten de cultuursector. We geloven in een brede horizon en het vinden van je eigen stem. Is die stem activistisch? Helemaal goed. Zo niet, ga dan vooral niet geforceerd aan tafelpoten lopen sjorren. Dat is één van de belangrijkste punten die we bij KASKO aan onze makers meegeven. Wees trouw aan jezelf. Laat je inspireren, werk samen, kijk om je heen, verlies je eigen stem niet uit het oog, schreeuwen mag maar hoeft niet.

De tafel hoeft niet gesloopt
Talentontwikkeling lijkt een beetje op opvoeden. De overeenkomsten gelden voor zowel de talentontwikkelaar als voor het talent zelf. Je referentiekader begint bij hoe je zelf bent opgevoed. Het kan gebeuren dat je als nieuwe opvoeder in het gedrag van je eigen ouders vervalt. Je kunt ook actief proberen het anders te doen. Daarvoor hoef je je ouders niet eerst om zeep te helpen, je kunt het gewoon zelf anders doen.

De tafel hoeft niet gesloopt: je laat de tafel staan, bekijkt hem goed, leert hem helemaal kennen en kiest vervolgens welke eigenschappen je wilt behouden en welke niet. Vervolgens bouw je een eigen tafel. Wie weet kies je een totaal nieuwe vorm of misschien wil je de oude tafel opknappen of erop doorbouwen. Of je schaft überhaupt het concept tafel af. Het kan allemaal. Het is aan jou wat je met de tafel doet.

Talentontwikkeling bij KASKO
Talentontwikkeling is vooral niet zeggen wat iemand moet doen. Het begrip talentontwikkeling geeft aan dat er al talent is. Het is zelf al zover gekomen. Dan is het nu de zaak dat talent verder zijn of haar pad te laten vinden. Je kunt verschillende wegen en mogelijkheden aanreiken en je kunt tonen wat het talent zelf misschien nog niet zo goed weet of ziet.

Ons uitgangspunt bij KASKO is opbouwend meekijken en zaken belichten. We investeren volop tijd in onze makers en nemen ze serieus. Dit doen we door de combinatie van persoonlijke gesprekken over visie, conceptvorming en samenwerking en het meekijken in repetities. Hierdoor word je deelgenoot van de zoektocht van de maker en zie je steeds beter waar er vragen te beantwoorden zijn. En nog belangrijker, wat er allemaal al is en waar de kracht en de signatuur zit. Over het algemeen is het namelijk zo dat de meeste mensen heel goed weten waar ze niet goed in zijn. Dat wat iemand goed kan, is gek genoeg vaak een blinde vlek. Dit komt omdat dit zo vanzelfsprekend is voor jezelf. Zo vanzelfsprekend dat het niet eens meer opvalt.

Juist door bij onze makers te benoemen wat werkt en te belichten wat opvalt, groeit het zelfinzicht en tekent de signatuur zich steeds scherper af. Zo ontwikkelt het talent zich bij KASKO.

Meer weten over de talentontwikkelingstrajecten bij KASKO? Lees er hier meer over.

(Foto: Mark Brants)

Deel