038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Bruisende Buren organiseert workshops schrijven, compositie en kostuumontwerp voor wijkbewoners Zwolle-Zuid

| In de voorbereiding van de voorstelling De Kringlopera bieden we in november en december 2020 meerdere workshops aan voor de bewoners van Zwolle-Zuid. Er zijn al een paar (digitale) bijeenkomsten geweest, maar je kunt nog altijd instromen! Doe je ook mee?

Workshops schrijven, kostuums en muziekcompositie
Wil je meewerken aan de voorbereiding van De Kringlopera? Ben je benieuwd of het iets voor je is of lijkt het je gewoon leuk? In de workshops schrijven, muziekcompositie of kostuumontwerp ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het maken van een theatervoorstelling. Onder leiding van theatermakers van KASKO Wessel de Vries (schrijver), Anne-Maartje Lemereis (componist) en Eleftheria Lavdaki (kostuumontwerper) ga je samen aan de slag met De Kringlopera. Lees hieronder meer over de inhoud en planning van de workshops.

Workshop Schrijven
De makers van De Kringlopera nodigen buurtbewoners uit Zwolle-Zuid uit om zelf hun fantasie te gebruiken en een verhaal te schrijven vanuit een object dat in de kringloopwinkel te vinden is. Een oude schemerlamp, een borrelglaasje, een platenspeler: alles mag!

Tijdens de twee schrijfworkshops krijg je begeleiding bij het schrijven van je verhaal van toneelschrijver Wessel de Vries. Als je al een verhaal hebt, mag je dat naar deze workshops meenemen zodat je feedback en herschrijftips kunt ontvangen! Als je nog geen verhaal hebt, zijn de schrijfworkshops het uitgelezen moment om je te laten inspireren! Je mag beide workshops bijwonen, maar het is ook mogelijk om bij één van de workshops langs te komen.

  • Wanneer? Maandag 16 november en woensdag 9 december
  • Hoe laat? Van 19:30 tot 21:00 uur
  • Waar? De bijeenkomsten vinden digitaal plaats via Zoom. 

Workshop Compositie (muziek)
In De Kringlopera maken we een muzikale route door de kringloopwinkel. In de compositieworkshop gaan we die route muzikaal vormgeven onder begeleiding van componist Anne-Maartje Lemereis. We zullen werken aan een stuk voor spreekkoor (er mag tenslotte even niet gezongen worden) én we maken een aantal korte, herkenbare muzikale thema’s die overal op de route terug kunnen komen. Tijdens de drie workshops halen we onze inspiratie uit de kringloop en de spullen die er in staan, maar ook uit de verhalen die al aangeleverd zijn in de verhalenbus. 

  • Wanneer? Vrijdag 13 november, vrijdag 27 november en vrijdag 11 december
  • Hoe laat? Van 19:30 tot 21:00 uur
  • Waar? De eerste workshop vindt digitaal plaats via Zoom. De tweede en derde workshop zijn in Wijkcentrum De Pol, zo lang de coronamaatregelen dit toelaten. Zo niet, komen we t.z.t. met een alternatieve oplossing.

Workshop Kostuumontwerp 
Wat is een theatervoorstelling zonder kostuums? Kostuumontwerper Eleftheria Lavdaki is verantwoordelijk voor de kostuums van De Kringlopera. In de workshop Kostuumontwerp ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van kostuums voor een theatervoorstelling. Zo ga je aan de slag met moodboards, schetsen en het uitzoeken van materialen, om zo tot een ontwerp te komen dat perfect past bij de verschillende personages. Uiteindelijk gaan we jouw kostuum ook echt maken. Hierbij gebruiken we kleding uit de kringloopwinkel: de kleding krijgt zo een nieuw leven! Het resultaat uit de workshop neemt Eleftheria mee als inspiratie voor de kostuums voor De Kringlopera.

  • Wanneer? De workshop Kostuumontwerp wordt gegeven in één hele dag of twee halve dagen. De data worden in overleg met de deelnemers gekozen.

Aanmelden
Aanmelden voor één of meerdere workshops kan via het digitale aanmeldformulier op www.bruisendeburen.nl/meedoen. Deelname is gratis.

Hopelijk tot ziens bij één of meerdere workshops!

Deel