038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Buurtbewoners vertellen verhalen in kringloopwinkel Zwolle-Zuid

| Wat zijn de verhalen van de spullen in de kringloopwinkel? Dat is de vraag die het muziektheaterproject Bruisende Buren stelde aan de bewoners van Zwolle-Zuid. Het leverde tientallen verrassende, grappige en ontroerende verhalen op. Achttien verhalen werden ingesproken door de schrijvers zelf en zijn vanaf nu te beluisteren in de Kringloopwinkel Zwolle-Zuid.

Winkelend publiek kan in de Kringloopwinkel aan de Nieuwe Deventerseweg luisteren naar de verschillende verhalen. In de verhalen krijgen de spullen uit de winkel een stem. Eind 2020 verzamelde Bruisende Buren de verhalen via een Verhalenbus in de kringloopwinkel en online. Ze zijn geschreven en ingesproken door liefhebbers van de kringloopwinkel en buurtbewoners die meedoen aan Bruisende Buren.

Van verhalen naar een theaterroute
Toneelschrijver Wessel de Vries liet zich inspireren door de ingeleverde kringloopverhalen en nam ze als uitgangspunt voor de nieuwe theaterroute De Kringlopera. Onder leiding van regisseur Céline Hoex (bekend van o.a. Requiem voor de IJsselcentrale in 2019) doen ruim veertig buurtbewoners mee. De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Het publiek doorloopt, samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren tot het vinden van een nieuwe eigenaar.

Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen en de strenge naleving van de coronamaatregelen, is deze muziektheatrale route door de kringloopwinkel in Zwolle-Zuid enkel op uitnodiging te bezoeken. Alle deelnemers, medewerkers van de winkel en de Bruisende Buren zijn uitgenodigd voor deze bijzondere ervaring.

Over Bruisende Buren
Bruisende Buren is een project van het KASKO en wordt sinds 2015 jaarlijks georganiseerd in Zwolle-Zuid. Deze editie wordt ondersteund door het BuurtCultuurfonds/Stadkamer, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en BankGiro Loterij Fonds. Bruisende Buren maakt De Kringlopera in samenwerking met Stichting Kringloop Zwolle.

Deel