038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

De makers van KASKO nemen tijdelijk De Statenzaal over

| Op vrijdag 23 maart organiseren wij voor de derde keer SPRUIT, een muzikale theaterroute op een bijzondere locatie in Zwolle. Dit jaar nemen elf jonge muziektheatermakers een week lang De Statenzaal in Zwolle over. Op 23 maart presenteren ze om 15:30 en 19:00 uur het resultaat tijdens twee muziektheaterroutes. De gratis entreekaarten voor de routes zijn vanaf nu te reserveren via de website van de Zwolse Theaters.

Tijdens muziektheaterroute SPRUIT krijgen de makers de kans om voorstellingen en producties in ontwikkeling te presenteren. Daarmee spelen we in op de wens van onze makers om nieuwe concepten ook eens te kunnen uitproberen op publiek. De bezoekers lopen tijdens de route door De Statenzaal en zien verschillende korte performances in verschillende ruimtes. Na afloop is er mogelijkheid om kennis te maken en in gesprek te gaan met de theatermakers.

Artistiek coördinator Karin Netten van Kameroperahuis over SPRUIT:
“In SPRUIT geven we onze makers de volledige ruimte om in een week tijd vrij te experimenteren en te maken wat ze willen. Het publiek wordt getrakteerd op onder andere een fantastische, eclectische, absurdistische, luide muzikale act van onze slagwerker en componist Stan Verberkt. Verder op het programma: een zelfgeschreven bordkartonnen epos van mezzosopraan Merlijn Runia en een tipje van de sluier van aanstaande producties Een Kersentuin en Welstaat.”

SPRUIT is gratis toegankelijk, maar vooraf reserveren is in verband met de beperkte capaciteit noodzakelijk. Dit kan via de website van Zwolse Theaters. Na afloop van SPRUIT kan het publiek een zelfgekozen bijdrage geven, die wij weer kunnen inzetten voor de volgende editie van SPRUIT.

Deel