038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

De Metamorfosen van Ovidius in de Zwolse Muziekkamer

| Op zondag 1 november toont stagiair Mart van Berckel zijn muzikale bewerking van de Metamorfosen van Ovidius‘ in de Zwolse Muziekkamer. Metamorfosen is een dynamische, poëtische muziektheatervoorstelling waarin de verhalen van Ovidius hun tijdloze zeggingskracht bewijzen.

Mart van Berckel is vierdejaars student aan de opleiding muziektheater van ArtEZ Arnhem. In drie weken tijd heeft hij een prachtig intieme, hedendaagse muziektheatervoorstelling gemaakt rondom De Metamorfosen van Ovidius. In dit proces kreeg hij coaching van Kameroperahuisregisseur Karin Netten.
Jorien Zeevaart (zangeres en actrice) en Antonis Pratsinakis (cellist), beiden huistalent van Kameroperahuis, spelen onder Marts regie twee personages in een uitzichtloze situatie. Zij zijn als laatste overgebleven op aarde. De rest van de wereld heeft al een metamorfose ondergaan. Door het vertellen van Ovidius’ verhalen ontsnappen zij aan de werkelijkheid en vinden ze een hoopvol uitzicht op de toekomst.

“Ik wil gaan spreken van gedaanten, die in nieuwe werden veranderd.”

De Metamorfosen van Ovidius zijn verhalen over hoop op verandering, over de kracht waarmee iets negatiefs altijd in iets positiefs transformeert. Ze zijn een troostrijk wapen tegen het cynische en rechtlijnige denken van deze tijd.
Klassieke opera-aria’s, gebaseerd op de Metamorfosen, vormen het muzikale uitgangspunt van deze voorstelling. Ze worden in een nieuwe bezetting uitgevoerd met zang, cello en elektronica. Deze muziek en de teksten van Ovidius worden in de voorstelling verweven tot eigentijdse vertellingen.

De voorstelling is vrij toegankelijk en begint om 15:00 uur in de Zwolse Muziekkamer (Mimosastraat 1 - DOAS, Zwolle). In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is het aan te raden van te voren te reserveren, dit kan op e-mailadres: zwolsemuziekkamer@gmail.com.

Deel