038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Gezocht: Acteur Stagiaire (M)

| Met interesse in het waargebeurde verhaal van de gebroeders Pit en affiniteit met muziektheater en een goede zangstem.

Levenslang:

Het waargebeurde verhaal van twee broers in oorlog. Ga je door het vuur voor je idealen? Of voor je familie? En wat als je moet kiezen?

Ooit deelden de Steenwijker broers Piet en Gerrit dezelfde paplepel, maar wanneer WOII uitbreekt komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Piet kiest partij voor de NSB, Gerrit belandt als verzetsstrijder in de concentratiekampen van Amersfoort en Sachsenhausen. Na de oorlog zijn de rollen omgedraaid en NSB’ers worden overal vastgezet. Het onwaarschijnlijke gebeurt: Gerrit wordt gevangenisbewaarder van zijn eigen broer. Hun zus Ali staat tussen de twee vuren in. Een verhaal dat te bizar lijkt voor woorden, maar juist de raarste dingen verzin je niet.

De muziektheatervoorstelling Levenslang is gebaseerd op de waargebeurde oorlogsgeschiedenis van twee broers uit Steenwijk. Een historisch verhaal dat nog altijd bijzonder actueel is, over broederliefde, machtsstrijd en het volgen van je idealen. Maar ook over de zoektocht van twee jonge mannen die, ondanks alles, goed willen doen. De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Mijn vonnis werd in feite levenslang’ waar de oorlogservaringen van Gerrit Pit in opgetekend staan.

Vragen en/of aanmelden kan via hiske@kasko.nl. Stagevergoeding beschikbaar volgens CAO Toneel en Dans. Reiskosten vergoed op basis van daadwerkelijk gemaakte reizen per OV (2e klas) of per auto (0,21 per km)

Regie: Stijn Dijkema

Componist: Rénan Zelada Cisneros

repetitie- en speelperiode: december 2023, januari 2024- juni 2024

acteurs: Krisjan Schellingerhout

Muzikanten: Beppie Schalken, Marinka Kluiver en anderen.

Tekst: Bouke Oldenhof en Daantje Idelenburg Levenslang is een productie van KASKO, MOL Producties en Zwolse theaters.

Deel