038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Kaartverkoop “De klok en het meisje” van start

| Vandaag is de kaartverkoop voor de muziektheatervoorstelling 'De klok en het meisje' van start gegaan. Bij de Thomaskerk in Katlijk worden tussen kerst en oud en nieuw al eeuwenlang de klokken geluid om boze geesten te verdrijven. Dit gegeven vormde het vertrekpunt voor schrijver Wessel de Vries om een nieuwe tekst te schrijven. Samen met Oranjewoud Festival brengt Kasko in juni deze spannende, mysterieuze voorstelling.

Een oudere vrouw wandelt door Katlijk. Ze is er al meer dan zestig jaar niet geweest. Toch wordt ze herkend door een meisje dat rondhangt bij de klokkenstoel en verbazingwekkend veel over haar verleden weet. Het meisje neemt de vrouw mee naar het verleden, vol herinneringen die de vrouw zich misschien wel liever niet herinnert.

De voorstelling vormt één van de 32 manifestaties van Under de Toer. Under de Toer presenteert gedurende 2018 32 bijzondere verhalen uit Friesland met "onder de toren" als gemene deler. Deze verhalen worden samen met de gemeenschap tot leven gebracht in voorstellingen en/of exposities. Aan "De klok en het meisje" doen de lokale toneelvereniging De Twa Doarpen en leerlingen van het Bornego College en OSG Sevenwolden uit Heerenveen mee.

De voorstelling is 3, 4 en 5 juni te zien in en om de Thomaskerk in Katlijk en er wordt zowel Nederlands als Fries gesproken. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Oranjewoud Festival.

Deel