info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Kaartverkoop Een Kersentuin op de NJO Muziekzomer van start

| Deze zomer komt regisseur Mart van Berckel met een radicale en tragikomische muziektheaterbewerking van de bekende toneelklassieker van Anton Tsjechov: Een Kersentuin. De voorstelling gaat in première tijdens de NJO Muziekzomer en tourt daarna nog langs het Stadsfestival en enkele theaters. De kaartverkoop voor de NJO Muziekzomer startte afgelopen vrijdag.

In Een Kersentuin, zien we Ljubov (Juul Vrijdag) in de laatste hallucinante momenten voor haar dood. Deze aan lager wal geraakte adellijke dame klampt zich vast aan alles wat er niet meer is. Langzaam verliest ze de grip op haar herinneringen. Hoogte- en dieptepunten flitsen als een grillig en muzikaal revue-requiem aan haar voorbij. Het onder ogen komen van haar eigen verval leidt tot een pijnlijke confrontatie met het verleden dat zij zo idealiseerde.

De regie is in handen van de jonge regisseur Mart van Berckel. Zijn werk kenmerkt zich door radicale bewerkingen van klassiek materiaal, vaak in een grootse en fantasierijke beeldtaal die de toeschouwer verrast en laat verwonderen. In 2017 maakte Van Berckel bij Kameroperahuis de voorstelling Before I Die en begin 2018 Blinden in een samenwerking met De Nieuwe Oost. Van Berckel maakt Een Kersentuin binnen de nieuwe makersregeling van het Fonds Podiumkunsten.

Foto: Erik Franssen

Deel