038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

KASKO ontvangt donatie voor Requiem van Fauré ‘Afscheid van de Zintuigen’

| Kasko en Zwols Vocaal Ensemble brengen in de dagen voor Allerzielen (29, 30 en 31 oktober) een indringende muziektheatrale ervaring van het Requiem van Fauré, ‘Afscheid van de Zintuigen’. Om de voorstelling financieel mogelijk te maken ontving Kasko op 10 oktober een cheque ter waarde van € 1.500,- van het Monuta Charity Fund.

In ‘Afscheid van de Zintuigen’ neemt de hoofdpersoon u mee in haar naderende afscheid en in het Requiem van Fauré. Dit ‘wiegelied van de dood’ is al meer dan een eeuw een troost in tijden van verlies. Eén voor één laten de zintuigen het leven los, tot alleen nog het gehoor de verbinding vormt tussen leven en dood. Het Requiem wordt opgevoerd in het imposante decor van de Zwolse Plantagekerk.

De voorstelling wordt financieel mogelijk gemaakt door het Monuta Charity Fund. Uitvaartverzorger Gerda Schouten en Manager Uitvaartzorg Peter Wessels van Monuta Zwolle, overhandigden namens het Monuta Charity Fund een cheque ter waarde van € 1.500,-.aan regisseuse Sjoeke-Marije Wallendal op zaterdag 10 oktober tijdens een repetitie in de Plantagekerk

De uitvoering van Fauré Requiem ‘Afscheid van de Zintuigen’ op zaterdag 31 oktober is exclusief voor Monuta. Dennis Blaak, relatiebeheerder bij Monuta Zwolle en ambassadeur van dit project: “Monuta Zwolle organiseert 31 oktober een memorial voor nabestaanden die in het afgelopen jaar een dierbare zijn verloren. Kameroperahuis voert die avond het Requiem van Fauré exclusief voor hen op. De nabestaanden ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging. Tijdens de memorial kunnen mensen hun geliefden en dierbaren herdenken. Hopelijk draagt deze memorial er toe bij om dit verlies een plek te geven.”

Kaarten voor de uitvoeringen op donderdag 29 en vrijdag 30 oktober zijn te verkrijgen bij de Zwolse Theaters.

Deel