038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

KASKO zoekt acteurs voor de productie Welstaat

| Kasko is een productiehuis voor muziektheater uit Zwolle. Wij begeleiden jonge theatermakers, zoals schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, acteurs, musici en vormgevers. In telkens wisselende samenstellingen werken zij aan verrassende voorstellingen en projecten. Voor de productie Welstaat is Kasko op zoek naar meerdere acteurs (m/v).

Welstaat, sprookjesachtig locatietheater in en om Frederiksoord
Kameroperahuis tovert in september samen met regisseur Pepijn Cladder en componist Jan Pieter Koch, Frederiksoord twee weken lang om tot het bijzondere oord Welstaat. Welstaat is geïnspireerd op het historische verhaal over leiderschap en weldoen van de Maatschappij van Weldadigheid. In 2018 bestaan de Koloniën van Weldadigheid 200 jaar en wordt bekend of de Nederlandse en Belgische Koloniën definitief tot UNESCO Werelderfgoed gerekend mogen worden. De magisch-realistische muziektheatervoorstelling Welstaat speelt in september 2018 in de bossen van Frederiksoord, de eerste Kolonie van Weldadigheid. Welstaat is onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Welstaat begint met een route waarbij het publiek in groepen rondgeleid wordt door acterende gidsen. Iedere gids behoort tot een clan en draagt een eigen identiteit uit. Diep in de het bos komen de gidsen en publieksgroepen elkaar tegen en ontvouwt zich een slotstuk waarbij de gidsen aangevuld worden door een aantal hoofdpersonages. De vaste performers van Kameroperahuis vervullen de rollen van de gidsen. Er is nog plaats voor een aantal professionele acteurs. De rol kan ook ingevuld worden als stage voor een eindejaarstudent.

Voor Welstaat is Kameroperahuis op zoek naar meerdere acteurs (m/v)

Herken je jezelf voor de rol van gids in het volgende profiel:

  • Je hanteert moeiteloos verschillende acteerstijlen,
  • Je voelt je thuis bij het mede-maken op de vloer,
  • Je bent muzikaal: een geschoolde zangstem is een vereiste,
  • Je bent avontuurlijk ingesteld en ziet spelen in de openlucht als leuke uitdaging,
  • Ervaring met locatietheater is een pré,
  • Je bevindt je in je laatste fase van je studie, of bent niet langer dan 5 jaar afgestudeerd aan een kunstvakopleiding.

De repetitieperiode is van 15 augustus tot 19 september.
Repetities vinden deels in een repetitielokaal in de randstad plaats en deels op locatie.
Speeldata: 19 t/m 30 sept 2018 (met uitzondering van de maandagen en dinsdagen)

Interesse in de rol van een gids? De eerste selectie geschiedt op basis van CV, portfolio en een korte motivatiebrief. Stuur deze vóór 2 april naar: info@kameroperahuis.nl. Als je geselecteerd wordt nodigen we je uit voor een auditie op 25 april (overdag en/of ‘s avonds) bij Kameroperahuis in Zwolle. Verdere informatie over de auditie ontvang je bij de uitnodiging.

Voor de producties Welstaat en de De klok en het meisje zijn we ook op zoek naar zangeressen. Meer informatie over deze auditie en de producties Welstaat en De klok en het meisje kun je vinden op onze website.

Deel