038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

KASKO zoekt freelance productieleiders

| Kasko is op zoek naar één of meerdere freelance productieleiders voor in ieder geval twee muziektheaterproducties die komende zomer en in het najaar in theaters en op festivals te zien zullen zijn. Bij interesse kun je uiterlijk op 8 mei een CV en een korte motivatiebrief sturen naar sabine@kameroperahuis.nl. Kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 13 mei in Zwolle.

Kameroperahuis is een productiehuis voor muziektheater gevestigd in Zwolle. Sinds de oprichting in 2007 ondersteunt Kameroperahuis jonge, nationale talenten in het maken en uitvoeren van eigentijds muziektheater. We begeleiden jonge professionele schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, musici en vormgevers en helpen ze binnen een talentontwikkelingstraject van drie jaar hun artistieke signatuur verder te ontwikkelen, een stevig netwerk op te bouwen en samenwerkingen tot stand te brengen die discipline-overstijgend zijn. We dagen onze makers uit om hun talent zo breed mogelijk in de samenleving in te zetten. Dit doen we binnen vier pijlers: we spelen in theaters en op festivals #speelt, zetten onze creativiteit in bij organisaties en bedrijven #werkt, op scholen #leert en in de wijk #verbindt.

Momenteel is Kameroperahuis voor deze zomer en het najaar op zoek naar één of meerdere:

Freelance productieleider(s) voor producties in theaters en op festivals

Een productieleider bij Kameroperahuis:

  • heeft affiniteit met en/of kennis van muziektheater en opera
  • is zeer communicatief en gedreven in het opstellen van (repetitie)schema’s
  • is goed in het bewaken van begrotingen en het maken van financiële afspraken
  • is oplossingsgericht en stressbestendig
  • is in het bezit van een BHV diploma of bereid deze te halen
  • voelt zich als een vis in het water binnen een productieproces en voorziet met gemak meerdere personen en organisaties van de juiste informatie
  • is gastvrij ingesteld en steekt graag de handen uit de mouwen
  • is bij voorkeur woonachtig in of goed bekend met regio oost
  • is in het bezit van rijbewijs B

De producties
De eerste productie waar je aan mee gaat werken is ‘The Art of Walking’, in regie van Tim Hammer. Deze productie is onderdeel van zijn tweejarig nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten bij Kameroperahuis en Ulrike Quade Company. De repetities vinden in delen plaats tussen juni en augustus. De montageweek vindt plaats van in de week van 2 september en we verwachten van je dat je deze week volledig aanwezig kunt zijn. De voorstelling speelt tussen 5 t/m 8 september in Zwolle en is t/m november in enkele theaters in het land te zien. We geven de voorkeur aan een productieleider met beschikbaarheid voor de hele productieperiode vanaf juni, maar in ieder geval vanaf augustus.

De tweede productie waarvoor we een productieleider zoeken is ‘This is not a fairy tale’, een hedendaagse lied cyclus gebaseerd op herkenbare sprookjes met een flinke twist. Concept, tekst, regie en compositie is in handen van regisseur Kenza Koutchoukali en componist Anne-Maartje Lemereis. De repetitieperiode start in oktober en de productie is t/m december te zien.

Enthousiast?
Heb je ervaring en ben je opgeleid als productieleider en denk je iets toe te voegen aan een productieproces bij Kameroperahuis? Stuur dan uiterlijk 8 mei een korte motivatie en CV naar sabine@kameroperahuis.nl. Op basis van je CV en motivatiebrief maken we een selectie. Kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 13 mei in Zwolle. We werken uitsluitend op freelance basis en we bieden een passende vergoeding op basis van ervaring en beschikbaarheid. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met hetzelfde emailadres of 038-7501253.

Foto: scènefoto Een Kersentuin door Kurt van der Elst

Deel