038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

KASKO zoekt zangeressen voor de producties Welstaat en De klok en het meisje

| Kasko is een productiehuis voor muziektheater uit Zwolle. Wij begeleiden jonge theatermakers, zoals schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, acteurs, musici en vormgevers. In telkens wisselende samenstellingen werken zij aan verrassende voorstellingen en projecten. Voor de producties Welstaat en De klok en het meisje is Kasko op zoek naar een tweetal zangeressen (v).

Welstaat, sprookjesachtig locatietheater in en om Frederiksoord
Kameroperahuis tovert in september samen met regisseur Pepijn Cladder en componist Jan Pieter Koch, Frederiksoord twee weken lang om tot het bijzondere oord Welstaat. Welstaat is geïnspireerd op het historische verhaal over leiderschap en weldoen van de Maatschappij van Weldadigheid. In 2018 bestaan de Koloniën van Weldadigheid 200 jaar en wordt bekend of de Nederlandse en Belgische Koloniën definitief tot UNESCO Werelderfgoed gerekend mogen worden. De magisch-realistische muziektheatervoorstelling Welstaat speelt in september 2018 in de bossen van Frederiksoord, de eerste Kolonie van Weldadigheid. Welstaat is onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Welstaat begint met een route waarbij het publiek in groepen rondgeleid wordt door acterende gidsen. Iedere gids behoort tot een clan en draagt een eigen identiteit uit. Diep in de het bos komen de gidsen en publieksgroepen elkaar tegen en ontvouwt zich een slotstuk waarbij de gidsen aangevuld worden door een aantal hoofdpersonages.Voor één van de drie hoofdrollen in Welstaat zijn we opzoek naar een lichte zangeres die kan spelen. Het gaat om de rol van Nova, het bochelmeisje. Nova is de stille getuige van al wat er gaande is in Welstaat. De nacht is haar domein, dan zingt ze in de oren van de slapende bewoners en weet zo mensen met elkaar te verbinden.

Voor Welstaat is Kameroperahuis op zoek naar een zangeres met acteerkwaliteiten en een sterke fysieke performance

Herken je jezelf voor de rol van Nova in het volgende profiel:

  • Je hebt een bijzondere stem en weet deze zowel in het klassieke als het lichte genre te gebruiken,
  • Je leest goed en snel noten,
  • Je hebt een sterke fysieke performance,
  • Je hanteert moeiteloos verschillende acteerstijlen,
  • Je voelt je thuis bij het mede-maken op de vloer,
  • Je bent avontuurlijk ingesteld en ziet spelen in de openlucht als leuke uitdaging,
  • Ervaring met locatietheater is een pré,
  • Je bent niet langer dan 5 jaar afgestudeerd aan een kunstvakopleiding.

De repetitieperiode is van 15 augustus tot 19 september.
Repetities vinden deels in een repetitielokaal in de randstad plaats en deels op locatie.
Speeldata: 19 t/m 30 sept 2018 (met uitzondering van de maandagen en dinsdagen)

Interesse in de rol van Nova? De eerste selectie geschiedt op basis van CV en/of portfolio en een korte motivatiebrief. Stuur deze vóór 2 april naar: info@kameroperahuis.nl. Als je geselecteerd wordt nodigen we je uit voor een auditie op 24 april bij Kameroperahuis in Zwolle. Voor de auditie vragen we je een Nederlandstalig lied naar keuze voor te bereiden (geen musical). Tijdens de auditie wordt ook nog kort gewerkt n.a.v. het ingestudeerde materiaal.

De Klok en het meisje: onderdeel van het grootschalige project Under de Toer
Bij de Thomaskerk in Katlijk worden tussen kerst en oud en nieuw al eeuwenlang de klokken geluid om boze geesten te verdrijven. Dit gegeven vormde het vertrekpunt voor schrijver Wessel de Vries om een nieuwe tekst te schrijven. Samen met Oranjewoud Festival brengt Kameroperahuis in juni de spannende, mysterieuze voorstelling ‘De klok en het meisje’. Aan ‘De klok en het meisje’ doen de lokale toneelvereniging De Twa Doarpen en leerlingen van het Bornego College en OSG Sevenwolden uit Heerenveen mee.

De voorstelling vormt één van de 32 manifestaties van Under de Toer. Under de Toer maakt onderdeel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. In 2018 komen verschillende verhalen van ‘onder de toren’ tot leven. Lokale verhalen die al generaties bekend zijn of juist nu ontstaan. Over unieke objecten in de toren, over onvergetelijke gebeurtenissen die de toren heeft waargenomen of over het leven van bijzondere mensen die met de toren zijn verbonden. Al deze verhalen vallen onder het grootschalige project Under de Toer. In dit project worden 32 verhalen uit 32 dorpen tot leven gebracht met als gemene deler 'onder de toren'.

Voor De klok en het meisje is Kameroperahuis op zoek naar een zangeres

We zijn op zoek naar een professionele, klassieke zangeres die de rol van jonge Joke op zich kan nemen. De oude Joke keert na zestig jaar terug in Katlijk om het graf van haar verloofde te bezoeken. Haar eigen jonge versie verschijnt ten tonele en toont oude Joke haar eigen tragische geschiedenis om zodoende voor eens en altijd af te rekenen met haar demonen. Het gaat om een tekstrol waarbij ervaring en affiniteit met acteren van belang is. Je vindt het leuk om samen te werken met zowel professionele makers als amateurspelers. Je ben niet langer dan vijf jaar afgestudeerd aan een kunstvakopleiding. 

De repetities vinden plaats op: 23, 28, 30 mei en 2 juni in Katlijk
Speeldata: 2 t/m 5 juni 2018

Interesse in de rol van Joke? De eerste selectie geschiedt op basis van CV en/of portfolio en een korte motivatiebrief. Stuur deze vóór 20 maart naar: info@kameroperahuis.nl. Als je geselecteerd wordt nodigen we je uit voor een auditie op 3 april bij Kameroperahuis in Zwolle. Voor de auditie vragen we je het Ave Maria voor te bereiden en deze a capella aan ons te presenteren. Daarnaast vragen we je een monoloog uit het stuk voor te bereiden, de tekst krijg je na je selectie toegestuurd. Tijdens de auditie wordt ook nog kort gewerkt n.a.v. het ingestudeerde materiaal.

Voor de productie Welstaat zijn we ook op zoek naar meerdere acteurs (m/v). Meer informatie over deze auditie en de producties Welstaat en De klok en het meisje kun je vinden op op onze website.

Deel