info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Karin Netten stopt als directeur van KASKO

| Per 1 juni 2024 neemt Karin Netten na ruim 8,5 jaar afscheid als directeur van KASKO, Huis voor Muziektheater. Op 10 mei 2024 hebben wij haar afscheid feestelijk gevierd met een grote groep mensen waar Karin nauw mee heeft samengewerkt gedurende haar periode bij KASKO. Momenteel is KASKO bezig om alle subsidieaanvragen voor 2025-2028 te schrijven en aan te vragen, waardoor KASKO hopelijk nog 4 jaar mag doorgaan met het maken en ontwikkelen van Muziektheater.

Na haar studie aan  de Regie Opleiding, verbond Karin zich in 2013 als regisseur en kwartiermaker aan  Kameroperahuis. In de daaropvolgende jaren legde zij zich toe op talentontwikkeling. Ze nam het  stokje over van oprichtster Annemarie Reitsma en was sinds 2019 werkzaam als directeur van de stichting.

Met gepaste trots kijkt Karin terug op de afgelopen tien jaar bij KASKO: ‘We hebben met een klein team ongelooflijk veel voor elkaar gekregen. Het was een eer om een thuis te mogen bieden aan zoveel talentvolle makers. Ze kwamen uit heel Nederland naar Zwolle om hun signatuur aan te scherpen. Gezamenlijk hebben zij het genre muziektheater verder ontwikkeld en midden in de samenleving gezet.’

Karin blijft zich inzetten voor jonge, net afgestudeerde talenten. Ze gaat aan de slag als artistiek begeleider van De Werf bij Het Theaterschip in Deventer.

Wilhelm Weitkamp, voorzitter van het bestuur van KASKO: ‘Wij zijn Karin dankbaar voor haar jarenlange inzet voor KASKO. Ze heeft een springplank naar het werkveld gecreëerd voor jonge muziektheater makers en met tomeloze energie en een koersvaste ambitie, de stichting geleid.’ Met het vertrek van Karin heeft het bestuur ervoor gekozen de stichting tijdelijk onder te brengen bij Zwolse theaters.

Deel