038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

KASKO heeft plek voor nieuwe muziektheatermakers en een productieleider

| Vanwege de uitstroom van een groot deel van de huidige groep makers, ontstaat er plek voor nieuwe talentvolle makers in ons talentontwikkelingstraject. Ook zoeken we een freelance productieleider.

KASKO (voorheen Kameroperahuis) is een ontwikkelplek voor muziektheatermakers gevestigd in Zwolle. Sinds de oprichting in 2007 ondersteunt KASKO jonge, nationale toptalenten in het maken en uitvoeren van eigentijds muziektheater. We begeleiden jonge professionele componisten, regisseurs, schrijvers, musici en vormgevers. Binnen een talentontwikkelingstraject van gemiddeld drie jaar verdiepen de makers bij KASKO hun eigen signatuur en versterken ze hun positie als zelfstandig kunstenaar in verbinding met de maatschappij. We dagen onze makers uit om hun talent zo breed mogelijk in de samenleving in te zetten. KASKO beweegt binnen vier pijlers: we spelen in theaters en op festivals (#speelt), zetten onze creativiteit in bij organisaties en bedrijven (#werkt), binnen scholen en opleidingen (#leert) en in de wijk (#verbindt).

Vanaf 2022 hebben we plek voor nieuwe:
regisseurs, musici, schrijvers, een kostuumontwerper en een productieleider

MUZIEKTHEATERMAKERS
Vanwege de uitstroom van een groot deel van de huidige groep makers, ontstaat er plek voor nieuwe talentvolle makers die zich willen ontwikkelen binnen onze vier pijlers (#speelt, #werkt, #leert en #verbindt). Projecten worden zowel geïnitieerd vanuit KASKO als vanuit de makers zelf. Makers bij KASKO werken freelance op projectbasis, het aantal projecten bepalen we samen. We vinden het belangrijk dat makers naast KASKO ook op andere plekken werken.

We hanteren een aantal criteria bij de aanname van nieuwe muziektheatermakers. Een KASKO maker:

 • heeft een afgeronde kunstvakopleiding en is niet langer dan vijf jaar afgestudeerd óf is een talentvolle autodidact;
 • wil zich verbinden aan samenwerkingspartners, opdrachtgevers en publiek;
 • heeft een grote mate van nieuwsgierigheid, een brede interesse en betrokkenheid bij de maatschappij;
 • is gemotiveerd om samen met generatiegenoten uit verschillende disciplines het genre muziektheater te onderzoeken en vernieuwen;
 • is complementair aan de groep: dit geldt voor discipline (regisseurs, componisten, schrijvers, vormgevers en musici), achtergrond, artistieke signatuur, visie en interesse voor onze pijlers. Door deze diversiteit zijn de makers van KASKO in staat om het genre muziektheater te verrijken.

Er is ruimte voor maximaal twee regisseurs waarvan we in het bijzonder op zoek zijn naar een regisseur met een grote sociaalmaatschappelijke hartstocht en ervaring in het maken van community-art en werken met verschillende doelgroepen waaronder studenten en jongeren.

PRODUCTIELEIDER
Daarnaast zijn we op zoek naar een freelance productieleider. Omdat we jaarlijks verschillende (kleine en grote) projecten organiseren, zoeken we iemand die zich voor langere tijd aan KASKO wil verbinden. Een productieleider bij KASKO:

 • heeft affiniteit met en/of kennis van muziektheater en opera
 • heeft affiniteit met en/of kennis van community-art projecten
 • is zeer communicatief en gedreven in het opstellen van (repetitie)schema’s
 • is goed in het bewaken van begrotingen en het maken van financiële afspraken
 • is hands-on, oplossingsgericht en stressbestendig
 • is in het bezit van een BHV diploma of bereid deze te halen
 • voelt zich als een vis in het water binnen een productieproces en voorziet met gemak meerdere personen en organisaties van de juiste informatie
 • is gastvrij ingesteld en steekt graag de handen uit de mouwen
 • is bij voorkeur woonachtig in of goed bekend met regio Oost
 • is in het bezit van rijbewijs B

Interesse?
Stuur dan vóór 18 november je CV, portfolio en een motivatiebrief naar info@kasko.nl t.a.v. Karin Netten. Omschrijf in je motivatiebrief waarom je bij KASKO wilt aansluiten, wat je de komende jaren wil ontwikkelen (heldere leerdoelen) en wat je binnen de vier pijlers te bieden hebt. Als je geselecteerd wordt nodigen we je uit voor een gesprek/auditie op 14 of 15 december bij KASKO in Zwolle.

Meer informatie over KASKO en ons aannamebeleid vind je hier. Voor vragen kun je mailen naar info@kasko.nl of bellen naar 038-7501253 (alleen op dinsdagen).

Deel