038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Maakweek SPRUIT dit jaar in het Perrontheater Zwolle

| Van 4 t/m 8 maart organiseert Kasko voor de vierde keer SPRUIT, een maakweek voor makers van Kasko op een bijzondere locatie in Zwolle. Dit jaar nemen tien jonge muziektheatermakers een week lang het Perrontheater in Zwolle over. Op vrijdag 8 maart presenteren ze om 16:00 en 19:00 uur het resultaat tijdens twee muziektheaterroutes. De gratis kaarten voor de routes zijn vanaf nu te reserveren via de website van de Zwolse Theaters.

Tijdens SPRUIT krijgen de makers de kans om voorstellingen en producties in ontwikkeling te presenteren. Daarmee spelen we in op de wens van onze makers om nieuwe concepten ook eens te kunnen uitproberen op publiek. Als bezoeker loop je tijdens de route door het Perrontheater en zie je korte performances in verschillende ruimtes.

Voormalig NS-gebouw het Perrontheater als locatie
Dit jaar mogen we een week lang spelen in het Perrontheater in Zwolle. Dit voormalige NS-gebouw – en tegenwoordig de thuisbasis van onze collega’s van Theatergroep De Jonge Honden - werd eind 19e eeuw gebouwd als postdepot vanwaar de paarden vertrokken met de post. Tegenwoordig is het een culturele hotspot voor amateurgezelschappen, scholen, studenten en flexwerkers. In het weekend treden er bandjes op en worden er filmavonden, debatavonden en borrels georganiseerd.

SPRUIT is gratis toegankelijk, maar vooraf reserveren is in verband met de beperkte capaciteit noodzakelijk. Dit kan via de website van Zwolse Theaters. Bij SPRUIT hanteren we het ‘Pay what you can’ principe. Om SPRUIT ook volgend jaar weer te kunnen organiseren, vragen we je om na afloop van SPRUIT een donatie te doen naar draagkracht. Het is alleen mogelijk om de bijdrage contant te betalen.

Klik hier om gratis kaarten te reserveren voor SPRUIT.

Campagnebeeld: Erik Franssen

Deel