038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Mart van Berckel ontvangt subsidie van Fonds Podiumkunsten

| Goed nieuws! Kasko ontvangt een tweejarige subsidie van Fonds Podiumkunsten via de regeling nieuwe makers voor regisseur Mart van Berckel. Door deze subsidie kunnen wij hem de mogelijkheid bieden om uitgebreid te experimenteren en te onderzoeken zodat hij de komende jaren zijn artistiek signatuur verder kan ontwikkelen en zich professionaliseren als regisseur. Het traject is begin dit jaar van start gegaan.

Mart van Berckel studeerde in 2016 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten met de door hem geregisseerde afstudeervoorstelling PLAY MAIDS. Deze voorstelling werd zowel door publiek als door de pers goed ontvangen. PLAY MAIDS krijgt een korte reprisetour in mei en juni.

Na zijn afstuderen kreeg Mart een plek als maker bij Kameroperahuis en ontvangt hij nu voor zijn ontwikkelingstraject bij Kameroperahuis subsidie via de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Binnen dit traject krijgt Mart de kans om verschillende producties te maken bij onder andere samenwerkingspartner Generale Oost. Begin januari heeft hij hier in residentie gewerkt aan een visueel/auditief onderzoek vanuit het stuk De Blinden van Maeterlinck. Begin 2018 werkt hij deze residentie uit tot een voorstelling. In februari en maart liep hij een regieassistentie stage bij De Nationale Opera bij Lotte de Beer, oud maker van Kameroperahuis. Before I Die is de eerste grote productie van Mart binnen dit traject en tevens zijn debuut op de Operadagen Rotterdam. Before I Die is een coproductie met het Vlaamse blazersensemble I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp en geeft Mart de kans ook over de landsgrenzen te werken.

Mart wordt in zijn ontwikkelingstraject bijgestaan door gerenommeerde coaches als Florian Hellwig en wordt op zakelijk vlak gecoacht door Kameroperahuis.

“In een broeierig zaaltje speelden drie actrices de voorstelling Play Maids, losjes gebaseerd op De Meiden van Jean Genet. De twee dienstmeisjes (…) acteren gepast geëxalteerd en madame wordt gespeeld door Margreet Blanken: heerlijk over de top. Blanken is terug, en die Van Berckel is ook al een ontdekking.” (De Volkskrant ★★★★)

“Macht, wraak en vernedering zijn gebed in een muzikale en visueel puntgave performance.” (Theaterkrant ★★★★★)

Deel