038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Metamorfosen van Ovidius door Mart

| Op maandag 28 september is Mart van Berckel, laatstejaars student aan ArtEZ Conservatorium in Arnhem, begonnen aan zijn stage bij Kasko. Mart heeft na veelvuldig pianospel en regelmatig uitvoerende op het toneel te zijn geweest, zijn focus gericht op regie en theater maken.

Stage lopen bij Kameroperahuis is een bewuste keuze. De eigentijdse vorm van muziektheater waar het productiehuis om bekend staat, trekt hem aan. En het feit dat Kameroperahuis een Collectief heeft met zoveel jonge theatermakers van allerlei disciplines maakt dat hij het productiehuis een ideale plek vindt om zichzelf te ontwikkelen. Kameroperahuis kent hij van afgestudeerde mede-studenten die voor Kameroperahuis werken of gewerkt hebben, waaronder collectieflid Tim Hammer.

Het eindresultaat van zijn stage zal een opvoering zijn gebaseerd op de Metamorphosen van Ovidius zijn. Publius Ovidius Naso (43 v.Chr. - 17 na Chr.) behoort tot de grote dichters uit het Augusteïsche tijdvak. Ovidius’ verhalen spreken Mart aan omdat ze gaan over eeuwigdurende verandering. Volgens Ovidius is niets definitief of eindig. “Omnia mutantur, nihil interit” of te wel “Alles verandert, niets vergaat”. Ovidius’ verhalen en muziek uit reeds bestaande opera’s zullen in Marts voorstelling in één grijpen en één vertelling vormen.

Mart zal tijdens zijn stageopdracht gebruik mogen maken van de kennis en talenten van zangeres Jorien Zeevaart, cellist Antonis Pratsinakis en regisseuse Karin Netten. Jorien en Antonis waren tot voor kort nog onbekend voor hem. En dat maakt het werken aan deze voorstelling best spannend. "Het is heel wat anders om met professionals te werken dan met je medestudenten en vrienden. Je weet nog niet hoe zij zullen reageren op je aanwijzingen en waar hun capaciteiten liggen. Dat vind ik een spannend element aan het beginfase van mijn stage”, aldus Mart. Maar hij kijkt de samenwerking positief tegemoet, nu hij Jorien en Antonis heeft zien spelen en repeteren tijdens Kameroperahuis’ laatste productie ‘Ik Vertrek’.

Ovidius’ Metamorphosen in een vertelling door Jorien Zeevaart en Antonis Pratsinakis onder regie van Mart van Berckel wordt later dit jaar opgevoerd. Data en locatie volgen binnenkort.

Deel