038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe Bredero opera in première op Het Grachtenfestival

| Deze zomer brengen wij in samenwerking met Het Grachtenfestival "Niet de klucht van de koe", een nieuwe opera gebaseerd op Bredero's bekende toneelstuk in regie van Warre Simons. Een co-productie van het Grachtenfestival en Kasko, rondom de drie hoofdpersonages: de boer, de dief en de koe.

Gerbrand Adriaenszoon Bredero, de dichter en toneelschrijver, is in augustus 2018 maar liefst 400 jaar dood. Als eerbetoon wordt rondom de drie hoofdpersonages uit zijn beroemdste werk, "De Klucht van de Koe" een gloednieuwe opera gemaakt. Echter deze keer is alles anders. De landelijke rust wordt verstoord door prog-rock, barok instrumentaria, wrange ritmes en mierzoete melodieën. De koe (Merlijn Runia) is haar weiland ontgroeid en de boer (David Visser) laat geld groeien. De dief (Laetitia Gerards) is haar obsessie voor het materiële verloren en verlangt nu naar een ideologische buit. Brederos iconische drietal heeft het onschuldige universum van de klucht definitief verlaten en ontwaakt in een absurd, duister en fysiek muziekdrama.

Niet de klucht van de koe is van 12 t/m 14 augustus te zien in Het Compagnietheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Het Grachtenfestival.

Deel