038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Ontdek het talent van morgen bij Het Wilde Oosten

| Vanaf september 2017 dendert een nieuwe karavaan vol jong talent door het land. Verwacht wervelende performances van theater tot literatuur en van dans tot popmuziek.

Jong en relatief onbekend talent wordt steeds minder geprogrammeerd in de reguliere theaters en schouwburgen. Met de afwisselende, spannende vorm van een festivalavond als Het Wilde Oosten proberen De Nieuwe Oost en Kameroperahuis dit tij te keren. Hierin maak je in één avond kennis met de nieuwste lichting dansers, schrijvers, theatermakers en muzikanten uit het oosten. Niet alleen door naar ze te kijken, maar ook door na afloop met ze in gesprek te gaan.

Dit jaar zijn schrijfster Helena Hoogenkamp, danscollectief de Arnhemse Meisjes, muziektheatermakers Tim Hammer en Mirthe Dokter, de eclectische band Mr. Goose & the Swinehouse en per stad een speciale gastartiest te zien. 

Over de makers:
Muziektheatermakers Tim Hammer en Mirthe Dokter presenteren hun nieuwe festivalproductie De Balts, een Waltz, maar dan voor dieren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim en Mirthe onderzoeken met behulp van gedrags- en evolutiebiologen van Rijksuniversiteit Groningen via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?

Mr. Goose & The Swinehouse tart de grenzen van popcultuur en neemt jou maar al te graag mee in dat experiment. De muzikanten buitelen in hun muziek langs schoonheid en verwarring naar liedjes die uiteindelijk toch heel herkenbaar zijn. Live is de eclectische band als een jaren 70-trip met flamboyante aankleding, geëngageerde songteksten, verrassende muzikale wendingen, composities met gevoel voor humor en vooral heel veel fantasie.

Danscollectief Arnhemse Meisjes, bestaat uit vijf professionele dansers van Arnhemse bodem (allen alumni van de ArtEZ dansacademie). Speciaal voor Het Wilde Oosten ontwikkelen zij een nieuw stuk. Daarnaast verzorgen zij pop-up dansen door het hele theaterpand. 

Helena Hoogenkamp is schrijver van proza, poëzie en theaterteksten. In 2014 studeerde ze af aan de HKU Writing for Performance. Sindsdien treedt ze regel matig op, onder andere op Lowlands en de Zwarte Cross. In 2012 won Helena de El Hizjra Literatuurprijs en eind 2015 verscheen haar chapbook Kleine Zeemeermin, per ongeluk dood. Tijdens Het Wilde Oosten treedt Helena op met Van wie is dit verhaal?, een monoloog over het eigenaarschap van verhalen.  

Informatie over de speeltijden en speellocaties vind je in onze agenda.

Deel