info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Open Call: Muziektheatermakers gezocht voor Muziektheaterlab ‘Nieuw Geluid’

| Theater Sonnevanck, De Nieuwe Oost, KASKO en ArtEZ Muziektheater slaan de handen ineen in het Muziektheaterlaboratorium ‘Nieuw Geluid’. Regisseurs, componisten, muzikanten, schrijvers en andere muziektheatermakers die geïnteresseerd zijn om theater te maken voor een jong publiek worden aangemoedigd zich aan te melden. Gezocht wordt naar niet structureel gesubsidieerde makers met enige ervaring in het werkveld.

De vier organisaties willen ruimte creëren voor makers om muziektheater als genre te onderzoeken voor een jong publiek. Plek bieden aan spannende muzikale concepten. Concepten die nog niet van A tot Z zijn uitgewerkt maar vernieuwend zijn en onderzoek behoeven. ‘Nieuw Geluid’ is een safe space om hiermee te experimenteren en eerste proeves te toetsen aan het publiek.

Nieuw Geluid
Het project ‘Nieuw Geluid’ wordt uitgevoerd van 15 t/m 28 november 2021 bij Theater Sonnevanck in Enschede. Makers uit verschillende disciplines worden aan elkaar gekoppeld, in overleg ontstaat een artistiek team van in totaal drie personen. Zij krijgen artistieke begeleiding vanuit De Nieuwe Oost, KASKO en Theater Sonnevanck. Een hele klas performers (muzikanten, acteurs en zangers) van de opleiding ArtEZ Muziektheater staat ter beschikking en zijn onderdeel van het maakproces. Op deze manier wordt het mogelijk om het idee uit te proberen met een grote groep performers. Tijdens de residentie zullen er één of meerdere publieksmomenten met de doelgroep van de voorstelling georganiseerd worden. Makers worden betaald conform CAO.

Muziektheaterlab ‘Nieuw Geluid’ is een jaarlijks terugkerend project georganiseerd door Theater Sonnevanck, De Nieuwe Oost, KASKO en ArtEZ Muziektheater. Dit is de eerste editie.

Inschrijven
Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 maart 2021 aanmelden door een mail te sturen naar Daniël van Klaveren, artistiek directeur van Theater Sonnevanck, via daniel@sonnevanck.nl.

> Voorwaarden voor aanmelden vind je hier.

Deel