038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Oproep: doe mee met De Bom!

| Meedoen in de zomerproductie van PeerGrouP en KASKO in Havelterberg? We zoeken vrijwilligers voor De Bom | Spannend muziektheater over angst en verzet.

In De Bom bewaakt een kleine groep soldaten op een zanderige vlakte in Drenthe in het geheim een wapen dat zo groot is dat het de wereld in een klap kan vernietigen. Een grote groep demonstranten kondigt aan te protesteren tegen de opslag van dit wapen. De jonge soldaten hebben bevel gekregen alles op alles te zetten om de site te beschermen en die demonstranten op afstand te houden. Zijn ze bereid geweld te gebruiken tegen de mensen die ze ook beloofd hebben te beschermen?

De Koude Oorlog was een periode van gewapende vrede tussen de communistische en de kapitalistische wereld. De lokale weerslag van dit globale conflict is dichtbij huis nog terug te vinden, in Havelterberg. Daar werden, hoewel nooit officieel bevestigd, 48 nucleaire kernkoppen geplaatst op de site, een stuk Amerikaans grondgebied midden in Drenthe.

De Bom vertelt het verhaal van de site bij Havelterberg aan de hand van de mensen die erbij waren: soldaten, demonstranten en dorpsbewoners. De Bom is een co-productie van PeerGrouP & KASKO (voorheen Kameroperahuis). Regie is in handen van Céline Hoex en het script is van Nico van der Wijk.

Wil je meedoen?
We zijn op zoek naar mensen! Wil je meespelen? Geef je dan op voor de spelersgroep. Heb je zin om te zingen en te schreeuwen? Meld je dan aan voor het schreeuwkoor. Ben je handig met naald en draad? Dan is de kostuumgroep helemaal iets voor jou. Ten slotte zoeken we ook mensen die het heerlijk vinden om de handen uit de mouwen te steken als parkeerwacht of als publieksbegeleider. Geef je dan op als vrijwilliger.

In verband met de maatregelen rondom het Corona-virus is besloten de informatiebijeenkomst van vrijdag 13 maart te verplaatsen naar vrijdag 1 mei!

Vrijdag 1 mei is er een informatiebijeenkomst in Dorpshuis De Stobbe (Linthorst Homanstraat 22, 7973 KG Darp). De inloop is vanaf 19:30u. Presentatie van 20.00u tot 21.00u.

Ook als je het nog niet zeker weet of je wilt graag eerst horen wat we gaan doen: wees welkom! Wil je wel even aangeven of je komt? Dan weten wij hoeveel koffie- en theekopjes we kunnen klaarzetten! Opgeven doe je hier.

Deel je verhaal
We zijn op zoek naar verhalen over de site. Heb je er ooit wacht gelopen? Of ben je er tegen in het verweer gekomen? Of heb je een ander verhaal? Deel het met ons! Stuur je verhaal naar jeanet@peergroup.nl.

Deel