info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Repetities voor De Kringlopera in Zwolle-Zuid zijn begonnen

| We zijn weer van start! Vorige week kwamen we voor het eerst met alle deelnemers en vrijwilligers van De Kringlopera bij elkaar in de Kringloopwinkel. Hoe dat eraan toe ging? Onze projectleider Jantine Meijer schreef een blog over deze bijeenkomst.

“Op maandagavond 23 mei schalden de blaasinstrumenten door het magazijn van de Kringloopwinkel in Zwolle-Zuid. De Less is More Band mocht de repetitieperiode voor De Kringlopera aftrappen. De familie die deze band vormt was alvast super enthousiast!

Even later komen de eerste andere Zwolse deelnemers de winkel binnen. In de huishoek, op de meubels die daar te koop staan, ploffen ze neer met een kop koffie of thee en een koekje. Veel deelnemers kennen elkaar nog van vorig jaar en kletsen gezellig bij. De nieuwkomers worden gemakkelijk in de grote groep opgenomen en zo ontstaat er een gezellig huiskamer sfeertje. Als iedereen voorzien is van koffie en thee en iets lekkers starten we met een voorstelrondje; hoe heet je, hoe ben je gekomen en hoe ken je de projecten van de Bruisende Buren? Door een enorme stortbui moeten we even stil zijn omdat we elkaar niet kunnen verstaan, maar dit geeft ook weer een mooie kans om te oefenen met stemvolume. Want na De Kringlopera van vorig jaar waar vanwege de coronaregels ongeveer 15 bezoekers per voorstelling konden kijken, zullen de deelnemers nu gaan spelen voor meer dan het dubbele aantal! We bespreken een aantal praktische zaken en de regisseur, Céline, loodst ons nog eens door de voorstelling. De avond wordt afgesloten met een vragenrondje en dan gaat iedereen weer huiswaarts.

Samen met Bianca en Jeroen (van de winkel) en Céline (regisseur) sluit ik de avond af. We constateren dat we een super enthousiaste groep deelnemers hebben en dat we er allemaal heel veel zin in hebben. De komende drie weken zal er bijna dagelijks door kleine groepjes gerepeteerd worden en op 8 juni komt alles samen in de generale repetitie. En dan natuurlijk een weekend vol voorstellingen op 10, 11 en 12 juni!”

We zoeken nog vrijwilligers
Mocht je nog onderdeel willen maken van deze enthousiaste groep deelnemers, meld je dan aan als vrijwilliger achter de schermen. We kunnen nog hulp gebruiken bij de ontvangst van het publiek, de publieksbegeleiding en de catering. Je kunt dan mailen naar Jantine op: bruisendeburen@gmail.com.

Heb je nog geen kaartjes voor de voorstelling? Reserveer dan snel hier de (laatste!) kaarten. En dan zien we je graag op 10, 11 of 12 juni!

Deel