info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Residentie Nieuw Geluid #2 van start

| In november gaat editie #2 van muziektheaterlab Nieuw Geluid van start, een jaarlijks terugkerend project van Theater Sonnevanck, De Nieuwe Oost, KASKO en ArtEZ Muziektheater. Uit de open call dit voorjaar is het concept van Joeri Heegstra gekozen.

Nieuw Geluid is een plek om te experimenteren met muziektheater en dat is wat Joeri gaat doen! Heavy metal in een jeugdtheatervoorstelling? Dit combineren met doomscrolling*? En dat voor 14+? Wij kunnen niet wachten!

Joeri Heegstra is theatermaker, geluidsontwerper en lid van de artistieke kern van theatercollectief Opening Statement. Hij houdt zich bezig met thema’s als de klimaatcrisis, sociaaleconomische klassenstrijd en extreemrechtse radicalisering. Zijn voorstellingen proberen met minimale, scherpe en toegankelijke middelen een grote impact te maken. Naast studenten van ArtEZ Muziektheater werkt Joeri samen met componist Harpo ’t Hart en hoornist Marinka Kluiver

Nieuw Geluid is een samenwerking van Theater Sonnevanck, Theater a/d Rijn, KASKO en ArtEZ Muziektheater. Nieuw Geluid biedt ruimte om muziektheater als genre te onderzoeken voor een jong publiek en eerste proeves te toetsen. Een plek voor spannende muzikale concepten, die nog niet van A tot Z zijn uitgewerkt, maar vernieuwend zijn en onderzoek behoeven. Nieuw Geluid is een jaarlijks terugkerend project, in november 2021 vond editie #1 plaats. 

*Doomscrolling is het mechanisme waarbij je van app naar app springend, maar blijft scrollen door het verschrikkelijke wat de wereld te bieden heeft.

Deel