038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Residentie van Tim Hammer als start van zijn tweejarige ontwikkelingstraject

| De afgelopen twee weken was Tim Hammer in het kader van zijn tweejarige ontwikkelingstraject bij Kasko en Ulrike Quade Company te gast bij De Nieuwe Oost. Gedurende deze residentie heeft Tim samen met slagwerkers en bewegers onderzoek gedaan naar het ritme dat in ons lopen verscholen zit. Op donderdag 21 februari kun je een korte preview zien in Theater aan de Rijn tijdens Uurtje Oost.

Tim Hammer heeft een fascinatie voor het Japanse poppenspel Bunraku en wil daar gedurende zijn ontwikkelingstraject zijn eigen vorm van muziektheater van maken. Ter voorbereiding voor zijn eerste productie binnen dit traject met als titel ‘The Art of Walking’, heeft Tim de afgelopen weken gefocust op het ritme van lopen.

Wat vertellen we eigenlijk met onze benen? Ze dragen ons dagelijks en brengen ons daar waar we moeten zijn. We spreken echter zo veel ons hoofd aan, dat we onze benen soms vergeten. Maar het zijn de benen die de pas aangeven, het ritme waarop we leven. Kunnen we een moment creëren waarin we leren luisteren naar de muziek die in onze benen besloten zit? Kunnen stem, instrument en poppenbenen daar gereedschappen voor zijn?

In een proefinstallatie zie je lichaamsdelen van hout, hangend aan touwen. Een expositie van menselijke lichaamsdelen die door spelers in beweging worden gezet. Er wordt gewerkt met Japans slagwerk, zang en het ritme van het lopen.

De preview van ‘The Art of Walking’ tijdens Uurtje Oost in Theater aan de Rijn in Arnhem is gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. Deze residentie is onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Tim Hammer bij Kameroperahuis en Ulrike Quade Company en is mede mogelijk gemaakt door de subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten.

Deel