038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Stan en Warre gaan naar Oerol!

| Afgelopen maandag zijn artists in residence van Oerol Warre Simons en Stan Verberkt gearriveerd op Terschelling. Zij zijn door Oerol uitgenodigd om tijdens het festival op het eiland te verblijven en zich door twee bijzondere plekken te laten inspireren. Dit onderzoek zal resulteren in enkele toonmomenten op 10, 12 en 14 juni die ze gebruiken om te kijken wat voor uitwerking hun performance heeft op het publiek. In 2018 krijgt één van de twee makers de kans om de residentie uit te werken tot een volwaardige voorstelling.

Warre Simons gaat een muziektheaterperformance maken waarin tekst, geluid en beeld allemaal een bepalende rol spelen. Stan Verberkt laat zich inspireren door de geluiden van het eiland en werkt binnen de residentie samen met slagwerker Mervyn Groot. Zij gaan aan de slag om de grilligheid van de invloed van de mens op de natuur op theatrale wijze te vertolken. Ze laten zich daarbij inspireren om nieuw slagwerk en nieuwe geluiden te ontwikkelen.

Residentie Warre Simons - What you means to me
Afgesloten van de buitenwereld vormt een eiland zijn eigen, kleine universum. Een plek waar regels kunnen worden geformuleerd die afwijken van de voorschriften die buiten deze microkosmos gelden. Kan op ons eiland dan een nieuwe ideologie over liefde ontstaan? Tijdens deze studie gebruiken we toepasselijk en onzinnig, gestructureerd en wanordelijk alle middelen die ons dierbaar zijn: beweging, beeld, geluid en tekst.

spel: Victor IJdens, Niki Verkaar
concept: Warre Simons, Maarten Schumacher
tekst: Maarten Schumacher
regie, muziek, decor, kostuums: Warre Simons
artistiek coach: Koen Tachelet

Residentie Stan Verberkt - Tweespalt
De grilligheid van het gedrag van de mens gevangen in een scherpzinnige, muzikale ervaring. Gevonden voorwerpen nemen de plaats in van woorden en vertellen over de tweespalt tussen natuur & cultuur, tussen offeren en oogsten. Stan Verberkt en Mervyn Groot brengen schurend slagwerk, lieflijke tonaliteit en beukende oorlogsklanken samen in een bosrijke omgeving waarin de mens onmiskenbaar haar sporen heeft achtergelaten.

concept en muziek: Stan Verberkt
slagwerk: Mervyn Groot
artistiek coach: Peter Zegveld
met dank aan: Bouwbedrijf Bos Terschelling B.V. en Karin Netten

De residentie van Stan wordt mede mogelijk gemaakt door het Jan Pustjens Fonds.

Deel