info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Start kaartverkoop locatievoorstelling De Kringlopera

| De kaartverkoop voor De Kringlopera is gestart! Deze muziektheaterroute door de wereld van de kringloopwinkel is op 10, 11 en 12 juni opnieuw te zien in en om de Kringloopwinkel in Zwolle-Zuid. De voorstelling werd in 2021 al geschreven en opgevoerd, maar vanwege de toen geldende maatregelen kon er slechts een beperkt aantal bezoekers komen kijken.

Karin Netten, directeur van KASKO: “De kaarten waren vorig jaar binnen een paar dagen uitverkocht. We willen graag meer wijkbewoners, kringloopbezoekers en andere geïnteresseerden de kans geven deze aanstekelijke voorstelling te bezoeken. Het is een feest om samen met de wijkbewoners deze voorstelling opnieuw te spelen in de kringloopwinkel.”

De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Het publiek doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen?

Belangrijke rollen voor bewoners van Zwolle-Zuid
Met theater en muziek brengen de wijkbewoners van Zwolle-Zuid samen met de professionele theatermakers van KASKO de spullen uit de kringloopwinkel tot leven. Ook het Zwolse Vrouwenkoor Gioia en de Less is More Band zijn onderdeel van de voorstelling. Zowel de teksten (door Wessel de Vries) als de muziek (door Anne-Maartje Lemereis) zijn in 2021 geschreven in samenwerking met de wijkbewoners. De voorstelling wordt geregisseerd door Céline Hoex.

  • Speeldata: 10, 11 en 12 juni, op diverse tijden
  • Locatie: Kringloopwinkel in Zwolle-Zuid (Nieuwe Deventerweg 6)
  • Gratis kaarten zijn verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl. Na afloop wordt gevraagd om een vrijwillige donatie naar draagkracht.

Over Bruisende Buren
Bruisende Buren is muziektheater voor, door en over de bewoners van Zwolle-Zuid. Sinds 2015 organiseert KASKO (voorheen Kameroperahuis) het project jaarlijks in de wijk. In 2019 was de theaterroute Requiem voor de IJsselcentrale, een hommage aan de (inmiddels gesloopte) Centrale Harculo, een enorm succes.

De Kringlopera wordt ondersteund door Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, BuurtCultuurfonds Zwolle, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en BankGiro Loterij Fonds.

Foto: Erik Franssen

Deel