038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Start kaartverkoop muziektheatervoorstelling Requiem voor de IJsselcentrale

| Donderdag 9 mei 2019 om 10:00 uur start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling binnen het wijkproject De Bruisende Buren van Zwolle-Zuid met als titel Requiem voor de IJsselcentrale. De sloop van de Centrale Harculo is inmiddels afgerond. Ruim 60 jaar is op dit terrein energie opgewekt en is het gebouw beeldbepalend geweest voor Zwolle-Zuid. Nu is het tijd om afscheid te nemen van dit iconische gebouw. Veel wijkbewoners hebben verhalen en herinneringen over dit iconische gebouw die een podium verdienen. Samen met theatermakers van KASKO (voorheen Kameroperahuis) en lokale muziekverenigingen brengen zij deze verhalen weer tot leven.

Requiem voor de IJsselcentrale is op zaterdag 29 en zondag 30 juni te zien om 12:00, 14:00 en 16:00 uur op het terrein van de Centrale Harculo. De voorstelling is gratis toegankelijk, maar reserveren is wel noodzakelijk via de website van de Zwolse Theaters.

Requiem voor de IJsselcentrale is een vervolg op eerdere edities van De Bruisende Buren in 2016 en 2017. In de voorstelling van De Bruisende Buren staan verhalen, dromen en herinneringen van bewoners uit Zwolle-Zuid centraal. Samen met de bewoners vertalen we deze verhalen naar muziek en theater. Bruisende Buren is een initiatief van Kameroperahuis en deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door ENGIE, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle en het BuurtCultuurfonds Zwolle.

Kaarten zijn vanaf donderdag 9 mei 2019 verkrijgbaar via zwolsetheaters.nl

Campagnebeeld: Erik Franssen

Deel