038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Succesvolle aftrap van De Kringlopera en verhalen gezocht!

| Met een succesvolle eerste informatiebijeenkomst trapten we op 21 oktober het nieuwe Bruisende Buren project ‘De Kringlopera’ af. Vanwege de huidige coronamaatregelen vond de bijeenkomst online plaats. Onder het toeziend oog van 30 bewoners uit Zwolle-Zuid vertelde regisseur Céline Hoex in een videogesprek meer over De Kringlopera.

Elk voorwerp heeft een verhaal
De deelnemers van de bijeenkomst kregen van tevoren een opdracht toegestuurd. We vroegen ze een verhaal te verzinnen vanuit een eigen voorwerp dat afkomstig is uit de kringloopwinkel, of dat ze naar de kringloopwinkel zouden willen brengen. In de verhalen gaven de spullen antwoord op vragen als: waar kom ik vandaan, wat is mijn mooiste herinnering en waar zou ik naar toe willen?

Dit resulteerde in prachtige, kleine, verhalen: van een rieten poppenwagen die onverhoopt in de kast belandde toen zijn eigenaar te oud werd om met hem te spelen tot een houten driepoot kruk die uit de mode is geraakt. Ook een oude telefoon, een designlamp, blikken trommeltjes en een tv-kastje passeerden de revue.

Verhalenbus
De verhalen die tijdens de informatiebijeenkomst voorbij kwamen zijn pas de start: we zoeken nog meer verhalen! We verzamelen ze in onze verhalenbus: in de Kringloopwinkel Zwolle-Zuid (Nieuwe Deventerweg 6) en via de online verhalenbus.

Heb jij thuis een verhaal of een bijzonder voorwerp uit de kringloopwinkel, of breng je wel eens spullen naar de winkel? Wij zijn razend benieuwd naar jouw verhaal! De verzamelde verhalen over de kringloopwinkel en haar spullen worden door schrijver Wessel de Vries gebruikt als inspiratie voor de voorstelling De Kringlopera.

Carrouselbijeenkomst op 6 november
De volgende bijeenkomst voor geïnteresseerden is op vrijdag 6 november. Tijdens deze online carrouselbijeenkomst kun je proeven aan verschillende onderdelen van De Kringlopera waaraan je kunt meedoen. Theatermakers van KASKO geven een voorproefje van schrijf, muziek- en kostuumworkshops, waarin ze later dit jaar samen met jou aan de slag gaan.

De Kringlopera
De voorstelling De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid en haar verhalen. Net als de bewoners van Zwolle-Zuid, hebben alle spullen in de kringloopwinkel een verhaal. Deze verhalen zullen een centrale rol spelen in de De Kringlopera, welke te zien zal zijn in maart 2021. Céline Hoex (o.a. Requiem voor de IJsselcentrale in 2019) zal de voorstelling regisseren. Ook Wessel de Vries (schrijver), Anne-Maartje Lemereis (componist) en Eleftheria Lavdaki (kostuumontwerper) zijn betrokken bij de voorstelling. Allen zijn makers bij KASKO (voorheen Kameroperahuis) gevestigd in Zwolle.

Bruisende Buren is een initiatief van KASKO en wordt deze editie ondersteund door BuurtCultuurfonds/Stadkamer, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en BankGiro Loterij Fonds. Bruisende Buren maakt De Kringlopera in samenwerking met Stichting Kringloop Zwolle.

Deel