038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Tainted Love: “Op zowel het proces als op de voorstelling kijk ik met trots terug”.

| Muziektheatervoorstelling Tainted Love werd gemaakt als cultuureducatieproject voor Thomas a Kempis college. In Tainted Love worstelen allemansvriend Herman en zijn vrienden samen - maar toch heel alleen - met hun gevoelens over zichzelf, over elkaar en de ontstane situatie. De voorstelling was deel van het festival Plankenkoorts dat op 22 maart werd gehouden op de school. Tijdens de werksessies geleid door Kasko droegen eindexamenleerlingen muziek zelf het thema miscommunicatie aan als onderwerp. Hieronder volgt een verslag van leerling Femke Zwiep, over Tainted Love en het festival Plankenkoorts.

“Zo moe als ik nu ben, zo enthousiast was ik gisteravond. En geloof me, ik ben ontzettend moe, maar dat was het zeker waard. Volgens mij spreek ik voor alle deelnemers, toeschouwers en de gehele crew  als ik zeg dat Plankenkoorts 2016 een hit was.
Waar Plankenkoorts vroeger enkel een podium voor muziek was, is het nu een festival voor creativiteit en talent in zijn breedste zin. Van het voordragen van gedichten tot zelfgeschreven nummers en het uitvoeren van zelfbedachte dansen. Ik speelde dit jaar in het muziektheaterstuk Tainted Love, gemaakt door de examenklas muziek, in samenwerking met Kameroperahuis Zwolle. Op zowel het proces als op de voorstelling kijk ik met trots terug. Ik ben blij dat ik mijn hele middelbareschooltijd onderdeel heb mogen zijn van zoiets positiefs, een avond met zoveel talent. Ik hoop dat deze succesvolle avond het toonbeeld mag zijn voor het belang van stimuleren van creatief bezig zijn van jongeren. De positieve sfeer is volgens mij al reden genoeg.”
 

Deel