038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Terugblik: alle dagen feest bij de FlitsOpera 2021

| Op 20, 21 en 22 augustus maakten de jongste bezoekers van het Oranjewoud Festival in de FlitsOpera in 2 uur een complete mini-opera, onder begeleiding van o.a. componist Anne-Maartje Lemereis en mezzosopraan Merlijn Runia.

Anne-Maartje: “Afgelopen weekend gaven Merlijn (libretto & zang), Catrien (regie & kostuum) en ik (compositie & piano) weer 3 workshops FlitsOpera waarin we in slechts 2 uur tijd een volledig nieuwe opera maakten met kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud op Oranjewoud Festival! Verhaallijn, tekst, muziek, rolverdeling, kostuum, regie, repetities een openbare try-out en dan uiteindelijk de première op het grote podium voor een laaiend enthousiast publiek, dat zelfs staande ovaties gaf!

We hadden een opera over een eiland vol dieren dat overstroomde (kwam goed dankzij een zeer nuchtere, wadlopende ooievaar), een jungle die gekapt dreigde te worden door mensen (kwam goed dankzij een groot offer van de edelmoedige, wijze tijger) en een koning die zo ongelukkig was omdat hij zijn koningin kwijt was (kwam goed dankzij de wijsheid en sluwheid van een vol en een uil). In het bovenstaande filmpje hoor en zie je zo rond 1 minuut 24 een glimp van de finale van die laatste opera: alle dagen FEEST!"

(Foto: Janita Baron - gemaakt tijdens de eerste editie in 2019)

Deel