038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Terugblik: Requiem voor de IJsselcentrale

| Op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 vonden in de stralende zon de zes volgeboekte uitvoeringen plaats van Requiem voor de IJsselcentrale.

De voorstelling waarmee afscheid werd genomen van Centrale Harculo - beter bekend als de IJsselcentrale - was onderdeel van Bruisende Buren. Dit is een meerjarenproject van KASKO (voorheen Kameroperahuis) van en voor Zwolle-Zuid. Bijna 100 wijkbewoners speelden en zongen mee, ondersteund door professionele spelers en makers van Kameroperahuis.

Tijdens de muzikale theaterroute maakte Erik Franssen prachtige foto's, hier te bekijken.

Daarnaast ontvingen we positieve recensies in de lokale en regionale pers:

  • “Toneel en setting laten vermoedelijk weinigen onberoerd.  ‘Kippenvel’, reageert Niek Hofman, samen met zijn vrouw Nicole aanwezig, na afloop.” (De Stentor)
  • “Aan het eind gaat iedereen naar de oude, half gesloopte hijshal. Indrukwekkende slotscene. Actrice Lusanne Arts onder begeleiding van gitarist Roel Goedhart begint het lied Requiem voor de IJsselcentrale te zingen.” (Weblog Zwolle
  • “Acteurs en muzikanten brachten de verhalen geweldig over op het publiek, waardoor het niet alleen een waardig afscheid van een ‘overleden gebouw’ was, maar ook een fantastische theatervoorstelling.” (Wijkkrant Zwolle-Zuid)

Nog even nagenieten? Bekijk hieronder de aftermovie.

Wij willen deelnemers, vrijwilligers, cast & crew, fondsen en vooral ook Engie heel hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage!

 

Deel