038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Muzikaal leider Een Kersentuin Tijn Wybenga ontvangt Rogier van Otterloo Award

| Tijn Wybenga wordt dit jaar onderscheiden met de Rogier van Otterloo Award van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De winnaar ontvangt een geldprijs van 5000 euro en wordt uitgenodigd een compositie te schrijven voor Jong Metropole in de geest van Rogier van Otterloo (1941-1988).

Ieder jaar wordt de meest talentvolle Nederlandse (of in Nederland woonachtige) jonge componist, arrangeur, dirigent of orkestleider onderscheiden met de Rogier van Otterloo Award. Als stimulans om zich te blijven ontwikkelen in het gebied tussen klassieke- en lichte muziek.

Tijn Wybenga studeerde in 2016 af aan het Conservatorium van Amsterdam op Jazz Compositie. Tijn is componist, dirigent en artistiek leider en werkte o.a. samen met het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Opera Forward Festival. Met zijn collectief AM.OK slaat Wybenga op een innovatieve manier bruggen tussen hedendaagse jazz en klassieke muziek en met PRIKKEL maakte Wybenga zijn eerste multidisciplinaire voorstelling, die Oranjewoud Festival, Oerol en het Grachtenfestival aandeed.

De Rogier van Otterloo Award wordt op vrijdag 10 augustus aanstaande uitgereikt tijdens een concert van Jong Metropole bij Radio Kootwijk als onderdeel van de NJO Muziekzomer. Op dit festival is tevens de voorstelling Een Kersentuin te zien op 16 en 17 augustus waar hij de rol van muzikaal leider vervult.

Foto: Janus van den Eijnden

Deel