038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Toekenning subsidie door de provincie Drenthe voor Welstaat

| Mooi nieuws! De provincie Drenthe heeft definitief bevestigd de subsidieaanvraag voor Welstaat te honoreren. De muziektheatervoorstelling Welstaat speelt in september 2018 in de bossen van Frederiksoord, de eerste Kolonie van Weldadigheid. In 2018 bestaan de Koloniën van Weldadigheid 200 jaar en wordt bekend of de Nederlandse en Belgische Koloniën definitief tot UNESCO Werelderfgoed gerekend mogen worden.

Welstaat is gebaseerd op het historische verhaal over leiderschap en weldoen uit de negentiende eeuw van de Maatschappij van Weldadigheid en haar vrije koloniën. Johannes van den Bosch stichtte in 1818 de eerste Vrije Kolonie Frederiksoord, waarna Willemsoord en Wilhelminaoord volgden. In deze drie oorden kregen arme gezinnen de kans om een nieuw bestaan op te bouwen. Van den Bosch vatte zijn gedachtengoed samen in drie geboden: denk wel, durf wel & doe wel.

In Welstaat is veel ruimte voor vrijwilligers. Op donderdag 30 november vond er al een eerste informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerde bewoners uit Frederiksoord en omgeving en ruim vijftig belangstellenden kwamen hierop af. Het is nog steeds mogelijk je aan te melden als vrijwilliger

In dezelfde periode als Welstaat vindt ook de beeldende kunstmanifestatie IntoNature plaats. Zowel Welstaat als IntoNature zijn opgenomen in het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Deel