038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Vacature: artistiek coördinator

| KASKO zoekt een artistiek coördinator die de visie en missie van KASKO onderschrijft en daar op gedreven en eigen wijze invulling aan geeft.

KASKO

KASKO (voorheen Kameroperahuis) is een ontwikkelplek en productiehuis voor muziektheatertalent gevestigd in Zwolle. Sinds de oprichting in 2007 ondersteunen wij jonge, professionele schrijvers, componisten, regisseurs, vormgevers en musici. Wij bieden de ruimte om hun artistieke signatuur en talent verder te ontplooien binnen een ontwikkeltraject. Wij vormen de brug tussen de opleiding en een zelfstandige beroepspraktijk.

Onze kernactiviteit is talentontwikkeling: KASKO biedt structureel circa vijftien talentvolle muziektheatermakers een driejarig persoonlijk ontwikkeltraject. Binnen dit traject ontdekken zij de breedte van hun vak, hun talent en interesses. Hiermee vergroten we hun kans op een succesvolle carrière als kunstenaar. Makers bij KASKO werken op freelance basis en in wisselende samenstellingen aan zowel eigen initiatieven als aan opdrachten van binnen en buiten de cultuursector. Hierdoor zetten we kunst midden in de samenleving. Vanuit Zwolle initiëren we diverse projecten in de brede regio en spelen voorstellingen door het hele land. Dit doen we onder vier pijlers:

 • #speelt: in theaters en op festivals;
 • #werkt: bij bedrijven;
 • #leert: binnen opleidingen;
 • #verbindt: in de wijk.
   

KASKO werkt met jonge professionals, houdt kantoor in Zwolle en zoekt zowel lokaal als landelijk (nieuwe) verbindingen met organisaties, makers, publiek en deelnemers.
Het team van KASKO bestaat op dit moment uit een interim-directeur, interim-artistiek coördinator, marketeer en office manager.

Functieomschrijving:
Als artistiek coördinator ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van de makers van KASKO. Je bent aanspreekpunt en sparringpartner. Dit houdt in dat je zorg draagt voor de invulling van hun persoonlijke ontwikkeltraject en de gezamenlijke ontwikkeling van de groep. Je houdt regelmatig monitor- en evaluatiegesprekken, zowel met de individuele makers als in groepsverband. KASKO werkt ook met externe coaches, jij draagt zorg voor de juiste match tussen coach en maker.

Je bent artistiek hoofdverantwoordelijke voor de begeleiding en realisatie van de producties en projecten die de makers initiëren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het initiëren van (co)producties, invullen en opzetten van de projecten uit de pijlers #leert, #werkt en #verbindt.

KASKO heeft een groot netwerk van samenwerkingspartners, speelplekken, coproducenten zowel in de regio als in het land. In samenwerking met de (interim)directeur ben je verantwoordelijk voor dit relatiebeheer en uitbouw van het netwerk.

2023 Staat naast bovenstaande taken in het teken van het vormgeven van de nieuwe beleidsperiode. Samen met de (interim)directeur zul je deze plannen vormgeven, waarbij jij bepalend bent voor de artistieke koers van KASKO.

Profiel

 • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring als artistiek inhoudelijk professional (bijv. artistiek leider, dramaturg, of maker); ervaring met muziektheater is een pré;
 • Je hebt visie op talentontwikkeling en waar ons productiehuis voor moet staan;
 • Je bent communicatief sterk en weet visie, missie en ambitie tot woorden en daden om te zetten;
 • Je onderschrijft de culturele codes en wilt hier uitvoering aan geven (Code Fair Practice, Diversiteit & inclusie, Protocol Veilige werkomgeving);
 • Je ziet de meerwaarde van het ontwikkelen en aanjagen van een cultureel maakklimaat buiten de randstad;
 • Je krijgt energie van het begeleiden van (jonge) makers naar toekomstgerichte professionals.


Wat bieden wij?

KASKO biedt een zeer gevarieerde baan in een dynamische en creatieve omgeving. Je wordt de directe sparringpartner van de (interim)directeur en bent een onmisbare pilaar binnen een klein, hecht en gepassioneerd team.
De aanstelling is voor 2-3 dagen per week (0.5 – 0.6fte), waarvan we minimaal 1 dag per week op kantoor in Zwolle (theater de Spiegel) werken. Afspraken met makers zullen zowel in regio Zwolle als de randstad plaatsvinden. Enige flexibiliteit in dagen is prettig i.v.m. voorstellingsbezoek en projectperioden.

De beoogde startdatum voor de aanstelling is 1 mei 2023 met een inwerkperiode in april. Eventueel opbouw in uren in verband met andere functies is bespreekbaar. We starten met een contract of opdrachtovereenkomst voor een jaar, met zicht op verlenging en doorgroeimogelijkheden tot artistiek leider. Salariëring is afhankelijk van ervaring. We hanteren CAO Toneel en Dans.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan tot 31 maart. Stuur een motivatiebrief + CV naar interim-directeur Karlijn Hemmer via karlijn@kasko.nl. In de motivatie lezen we graag jouw visie op talentontwikkeling en wat jij artistiek inhoudelijk zou kunnen bijdragen aan KASKO. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, of voor het opvragen van informatie kun je contact opnemen met Karlijn Hemmer via karlijn@kasko.nl.

 

 

Deel