info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Vacature: KASKO zoekt een Hoofd Bedrijfsvoering

| Vanwege het vertrek van ons huidige Hoofd Bedrijfsvoering zoekt KASKO per 1 januari 2022 een nieuw Hoofd Bedrijfsvoering. Ben jij een duizendpoot op financieel en zakelijk vlak? Ben jij hands on, communicatief sterk en wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van getalenteerde jonge muziektheatermakers? Dan is deze vacature iets voor jou.

Wie zijn wij?
KASKO (in 2007 opgericht als Kameroperahuis) is de landelijke ontwikkelplek voor startende muziektheatermakers. KASKO biedt zowel regisseurs als beginnende componisten, schrijvers, vormgevers en (klassieke) musici de ruimte hun artistieke signatuur en talent verder te ontplooien binnen een ontwikkeltraject. 

Onze kernactiviteit is talentontwikkeling: KASKO biedt structureel circa vijftien talentvolle muziektheatermakers een driejarig persoonlijk ontwikkeltraject. Binnen dit traject ontdekken zij de breedte van hun vak, hun talent en interesses. Hiermee vergroten we hun kans op een succesvolle carrière als kunstenaar. Makers bij KASKO werken op freelance basis en in wisselende samenstellingen aan zowel eigen initiatieven als aan opdrachten van binnen en buiten de cultuursector. Hierdoor zetten we kunst midden in de samenleving. Vanuit Zwolle initiëren we diverse projecten in de brede regio en spelen voorstellingen door het hele land. Dit doen we onder vier pijlers: #speelt, #werkt, #leert en #verbindt.

Wij zoeken per 1 januari 2022 een gedreven en enthousiaste

Hoofd Bedrijfsvoering
(0,8 of 0,6 fte)

Functieomschrijving
Als hoofd bedrijfsvoering bij KASKO ben je de zakelijke en faciliterende spil van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de financiële en bedrijfsmatige gang van zaken. Van het verzorgen van de boekhouding en bijhouden van de personeelsadministratie tot het opstellen van de jaarrekening en voorbereiden van producties. Je houdt het overzicht van alle lopende projecten en ondersteunt het team door alles piekfijn op orde te hebben en, daar waar nodig, werk uit handen te nemen.

Je bent vraagbaak en het zakelijke en praktische aanspreekpunt van de muziektheater makers die aan KASKO verbonden zijn. Je bent flexibel en vindt het leuk om mee te denken, mogelijkheden te zien en oplossingen te bieden aan deze jonge artistieke talenten.

Je werkt nauw samen met de directeur. Je denkt mee vanuit zakelijk en praktisch oogpunt over de realisatie van de artistieke en zakelijke doelen van de organisatie.

Wie ben jij?
Je bent een duizendpoot met een duidelijke basis op financieel en zakelijk vlak. Je bent nauwkeurig en precies. Je hebt een hands on mentaliteit en bent communicatief sterk, stressbestendig en proactief. Je bent zakelijk én praktisch en hebt goede organisatorische kwaliteiten. Je werkt zelfstandig, maar maakt graag deel uit van het team.

We zoeken kandidaten voor wie KASKO de plek is waar voor hen ervaring, talent en ambitie samenkomen. Dat kunnen en mogen meer ervaren kandidaten zijn maar zeker ook jonge zakelijke talenten die zich, vanuit de stevige basis die ze meebrengen, verder willen ontwikkelen.

Verantwoordelijkheden en werkzaamheden

 • Het verzorgen van projectsubsidies, van opstellen en aanvragen tot bewaken van de projectbegroting en verantwoording naar subsidieverstrekkers;
 • Zakelijke begeleiding van de makers die aan KASKO verbonden zijn;
 • Verantwoordelijkheid voor de coördinatie, planning en het stroomlijnen van de lopende en aankomende projecten en producties;
 • Verantwoordelijkheid voor de financiële- en personele administratie, alsmede de contacten met de boekhouder en accountant inzake de jaarrekening en fiscale aangiftes;
 • Verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken op kantoor, inclusief een aantal uitvoerende werkzaamheden;
 • Ondersteunen van externe productieleiders van de verschillende projecten;
 • Voorbereiden en notuleren van bestuursvergaderingen en uitvoeren van taken t.b.v. bestuurssecretariaat;
 • Contractbeheer.

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je bent financieel sterk onderlegd;
 • Je bent stressbestendig en beschikt over organisatietalent;
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig;
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd;
 • Je werkt zelfstandig;
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit (en bent dus ook af en toe beschikbaar op avonden/in het weekend).

Wat bieden wij?
KASKO biedt een zeer gevarieerde baan in een dynamische en creatieve omgeving. Je wordt een onmisbare pilaar binnen een klein, hecht en gepassioneerd team. We werken in ieder geval twee dagen per week samen op kantoor en de overige dagen kan in overleg vanuit huis gewerkt worden. De functie is voor 0,8 fte. In overleg is het eventueel mogelijk deze functie voor 0,6 fte te bekleden en na indiensttreding een administratief medewerker aan te nemen voor de resterende 0,2 fte. We starten met een contract voor een jaar met uitzicht op vervolgens een vast contract. Salariëring afhankelijk van leeftijd en ervaring volgens de cao Toneel & Dans.  

Solliciteren?
Stuur je sollicitatie (motivatiebrief en CV) uiterlijk maandag 22 november 2021 aan karin@kasko.nl. Op woensdag 1 december staat de eerste gespreksronde gepland. De gesprekken vinden plaats in Zwolle.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met directeur Karin Netten via karin@kasko.nl of 038 750 1253 (alleen op dinsdagen).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel