038-7501253
info@kasko.nl
Delen op facebook
Aanmelden nieuwsbrief

Warre Simons geselecteerd voor de Atelierroute van Oerol en Over het IJ Festival in 2019

| Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Over het IJ Festival en Oerol, waarbinnen drie nieuwe makers gedurende een jaar onderzoek doen naar hun eigen theatertaal en hun visie op locatietheater in de stedelijke context in Amsterdam en op Terschelling. Na een aantal geslaagde Atelier-edities zet het Atelier in op een duurzamere opzet samen met drie partners in talentontwikkeling: Schweigman&, Kasko en De Nieuwe Oost.

Eerder dit jaar werden tien makers voorgedragen die in de zomer op residentie gingen tijdens beide festivals. Na deze kennismaking kozen Oerol en Over het IJ Festival drie makers en hun partners voor wie het Atelier een ideale ontwikkelplek vormt. Naast Warre Simons zijn ook Marinke Eijgenraam (Schweigman&) en Igor Vrebac (De Nieuwe Oost) geselecteerd.

In het Atelier gaan deze makers zich focussen op de vraag: ‘Wat betekent het om een voorstelling te maken die kan spelen op uiteenlopende locaties?’ Daarbij dienen Oerol en Over Het IJ Festival met hun verschillende (sociale) contexten als onderzoekplatform, inspiratiebron en presentatieplek.

Tijdens Over het IJ Festival en Oerol 2019 zullen de makers hun traject afronden met een korte voorstelling.

Deel