makers

Anna Maria Versloot

Anna Maria Versloot

Schrijver, Regisseur | Voorheen maker bij KASKO

Anna Maria Versloot schrijft voor muziektheater, opera en film. Al tijdens haar opleiding Writing for Performance aan de HKU specialiseert ze zich in deze schrijfdisciplines. Als freelance onderzoeker is ze verbonden aan het Lectoraat Theatrale Maakprocessen waarvoor ze diverse publicaties schreef over muziektheater, opera en interdisciplinaire maakprocessen. Zowel in haar muziektheaterteksten als in haar publicaties is ze op zoek naar balans en nieuwe verbindingen tussen tekst en muziek. In 2010 ontving Anna Maria tijdens de uitreiking van het Charlotte Köhler Stipendium voor toneelschrijvers een eervolle vermelding. Begin 2013 ontving ze een Werkbeurs Theatertekst van het Fonds Podiumkunsten voor een nieuw te schrijven tekst. Sinds seizoen 15/16 is Anna Maria ook als regisseur werkzaam.

Bij KASKO werkte Anna Maria van 2013 t/m 2017 mee aan o.a. Being Arthur, Fauré Requiem en Before I Die.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Jonge makers Kameroperahuis krijgen carte blanche voor muziektheaterexperiment Spruit! Een leeg kantoorpand, tien van onze jonge, professionele muziektheatermakers en vijf lange dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dit moet resulteren in Spruit!, muziektheater met een bite, een exclusieve theaterroute door een Zwols kantoorpand op vrijdag 5 februari; een vrijdagmiddagborrel vol muziek en theater, ongepolijste parels en uitprobeersels. Spruit! is bedoeld voor iedereen die in de laatste uurtjes van de werkweek onder het genot van een borrel wil proeven van ons kleinschalige muziektheater. 

'Tainted Love' is het resultaat van ons educatieproject op het Thomas a Kempis College. Acteur en regisseur Rik Engelgeer en schrijfster Anna Maria Versloot hielden afgelopen november samen met de leerlingen uit de examenklas muziek van het Thomas à Kempis College/ Jena XL een brainstormsessie met als onderwerp de thematiek van Kameroperahuis' nieuwste productie 'Bake that Awesome Pie' (première tijdens het Stadsfestival in Zwolle.)

“Liefste, er staat een fanfare voor de deur. Ze vragen of ik meedoe.”

Kameroperahuis ontdekte dramatische personages in een vlog en tutorial op het internet, en besloot een muziektheatervoorstelling te maken met als basis de exacte gesproken teksten uit de vlog en tutorial. 

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar over de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom.

Collega's

bekijk alle makers