makers

Anne-Maartje Lemereis
Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis

Componist en pianist
Website

Anne-Maartje Lemereis (1989) schreef haar eerste liedje toen ze vier jaar oud was en is er daarna nooit meer mee opgehouden. Op haar 11e speelde ze samen met het Nederlands Blazers Ensemble haar eigen compositie ‘Boris’ in het Concertgebouw in Amsterdam tijdens het Nieuwjaarsconcert. Hoewel ze aanvankelijk naar het conservatorium ging om klassiek piano te studeren, maakte ze al gauw de overstap naar het hoofdvak compositie. Ze voelde zich er als een vis in het water. Anne-Maartje behaalde een Bachelor- en Masterdiploma in compositie en schreef sinds haar afstuderen o.a. voor pianist Marcel Worms, het Nederlands Silent Film Festival, Podium Witteman, Wonderfeel en het Amsterdams Bach Consort.

Anne-Maartje heeft een grote voorliefde taal en muziek en schrijft graag en veel voor zang. Opera en muziektheater zijn haar dan ook op het lijf geschreven. Momenteel onderzoekt ze met regisseur Kenza Koutchoukali de mogelijkheden van deze genres.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Ooit een opera willen schrijven en er ook nog in optreden? Nooit aan gedacht natuurlijk. Nu kan het! Onder begeleiding van een echte componist en een schrijver maak je in een recordtijd een echte miniopera, compleet met kostuums en een optreden voor iedereen die het wil horen en zien. 

En ze leefden nog lang en gelukkig… Hoezo lang? Hoezo gelukkig? En hoezo meervoud? In deze korte, zwart-komische liedcyclus maak je aan de hand van twaalf nieuwe liederen kennis met Stella, een jonge vrouw die totaal gedesillusioneerd is door de sprookjes zoals zij ze kent. Want die bestaan helemaal niet. Haar leven is volstrekt geen sprookje. Maar heeft ze eigenlijk wel een sprookje nodig om magie te vinden? In This is (not) a fairy tale bezingen een zangeres, pianist en violist de magie van het leven. Duistere thema’s inbegrepen.

Wat gebeurt er als jonge theatermakers op een bijzondere locatie de kans krijgen om vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij muzikale theaterroute SPRUIT!

De makers van het Zwolse Kameroperahuis krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. Soms zijn het voorlopers van volledige voorstellingen. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat tijdens SPRUIT. Je loopt als bezoeker van de ene naar de andere performance op onbekende achter-de-schermen-plekken in Schouwburg Odeon. Laat je verrassen door wat onze jonge theatermakers in huis hebben!

Na het succes van de muzikale theaterroute Requiem voor de IJsselcentrale in de zomer van 2019, komt Bruisende Buren in 2021 terug naar Zwolle-Zuid! Dit keer bundelen we onze krachten met Stichting Kringloop Zwolle in de voorstelling De Kringlopera. De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt, samen met de spullen, het hele kringloopproces: van het inleveren van een artikel tot het vinden van een nieuwe eigenaar.

Na het wervelende succes in 2021, komt de muzikale theaterroute De Kringlopera terug naar Zwolle-Zuid! De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen? Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

Collega's

bekijk alle makers
Renán Zelada Cisneros

Renán Zelada Cisneros

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis

Juliette Mout

Juliette Mout