makers

Anne-Minke Meijer
Anne-Minke Meijer

Anne-Minke Meijer

Docent Drama, Productieleider | Voorheen maker bij KASKO

Anne-Minke Meijer studeerde in 2008 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle, met de voorstelling 'Gebr.', haar bewerking van het boek van Ted van Lieshout. Het werd een voorstelling over miscommunicatie en menselijk onvermogen in de eeuwige zoektocht naar geluk. Dit zijn thema’s die steeds weer terugkeren in het werk van Anne-Minke als theatermaker. Naast regisseur is Anne-Minke werkzaam als docent theater en productieleider.

Bij KASKO (voorheen) Kameroperahuis vond ze de plek om dit allemaal naast elkaar te doen. Ze werkte tussen 2015 en 2018 mee aan o.a. Ik Vertrek, Bake That Awesome Pie en Een Kersentuin.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Kameroperahuis ontdekte dramatische personages in een vlog en tutorial op het internet, en besloot een muziektheatervoorstelling te maken met als basis de exacte gesproken teksten uit de vlog en tutorial. 

Een eigentijdse muziektheatervoorstelling op locatie

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten.  Ik Vertrek vertelt het verhaal van een man en een vrouw die de hectische en oppervlakkige wereld met alle opgelegde schoonheidseisen en zo-dien-ik-me-te-gedragen-regels achter zich laten. Terug naar de natuur. Terug naar de eenvoud van het leven zoals het ooit bedoeld was: ultieme leegte, rust en eenvoud

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten. Vrij van sociale media, schoonheidsidealen, rollen waar we ons in moeten voegen. Ik Vertrek neemt ons mee naar een wereld waarin echtheid en moeder natuur de scepter zwaaien. Het kan. Toch?

In Een Kersentuin, zien we Ljubov (Juul Vrijdag) in de laatste hallucinante momenten voor haar dood. Deze aan lager wal geraakte adellijke dame klampt zich vast aan alles wat er niet meer is. Langzaam verliest ze de grip op haar herinneringen. Hoogte- en dieptepunten flitsen als een grillig en muzikaal revue-requiem aan haar voorbij. Het onder ogen komen van haar eigen verval leidt tot een pijnlijke confrontatie met het verleden dat zij zo idealiseerde.

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg