makers

Annemarie Slotboom

Annemarie Slotboom

Schrijfster | Voorheen maker bij KASKO

Annemarie Slotboom studeerde in 2003 af aan de opleiding ‘Writing for Performance’ aan de HKU. Sindsdien heeft zij onafgebroken voor het theater geschreven, onder andere voor Giselle Vegter, Ernst Braches en Oostpool. Haar werk is vaak tragikomisch en beschrijft een wereld waarin personages proberen controle te krijgen over hun eigen driften en over de schijnbaar absurde wereld die hen omringt. Bij KASKO (voorheen Kameroperahuis) schreef ze in 2013 en 2014 o.a. De Poolse Minnaar en Leonore’s Fidelio.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

In april 2014 presenteerde Kameroperahuis De Poolse Minnaar in het theater. In 2013 is deze bijzondere muziektheaterproductie opgevoerd in het kader van het jubileumproject ‘Eeuwige Jeugd’ van de BNG Bank en het BNG Cultuurfonds. In 2014 was De Poolse Minnaar te zien voor publiek in het Compagnietheater te Amsterdam en in Schouwburg Odeon te Zwolle.

Met als thema vrijheid en Fidelio als inspiratiebron creëerde Kameroperahuis in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel een ervaring over vrijheid en opoffering. Het publiek trok voorbij gesloten deuren, via ommuurde luchtruimten en benauwde cellen door de gevangenis en beleefde vier perspectieven op vrijheid en onvrijheid anno 2013.

Tijdens het Stadsfestival 2013 presenteerde Kameroperahuis een komische tragedie met een zwart jaren '80 randje op een prachtige Zwolse locatie.

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg