makers

Antonis Pratsinakis

Antonis Pratsinakis

Cellist | Voorheen maker bij KASKO

Antonis Pratsinakis is geboren in Griekenland en woont sinds 2004 in Nederland. Hij voltooide zijn bachelor en master studie aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde een aantal masterclasses en workshops. Antonis speelt graag klassiek repertoire als solist, kamer- of orkestmusicus. Daarnaast speelt hij veel hedendaagse muziek en doet regelmatig mee aan muziektheaterproducties. Het is zijn passie om zijn talenten met anderen te delen. Bij KASKO (voorheen Kameroperahuis) kon hij zijn kijk op muziek verrijken, dankzij de samenwerking met mensen met uiteenlopende achtergronden.

Antonis was van 2013 t/m 2017 als cellist verbonden aan KASKO, waar hij meespeelde in o.a. De Poolse Minnaar, Ik Vertrek en Being Arthur.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Rondom de muziektheatervoorstelling Ik Vertrek heeft Kameroperahuis samen met twee middelbare scholen gewerkt aan een door de leerlingen geschreven, vormgegeven en gespeelde muziektheatervoorstelling. Zo ook met Thomas à Kempis College/Jena XL uit Zwolle

“Ik wil gaan spreken van gedaanten, die in nieuwe werden veranderd.”

Mart van Berckel, vierdejaars student aan de opleiding muziektheater van ArtEZ Arnhem, heeft in 2015 bij Kameroperahuis in drie weken tijd een prachtig intieme, hedendaagse muziektheatervoorstelling gemaakt rondom De Metamorfosen van Ovidius. In dit proces kreeg hij coaching van regisseur Karin Netten.

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar over de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom.

Leerlingen van Jena XL hebben samen met acteurs en muzikanten van Kameroperahuis de voorstelling 'Samen 1' geschreven en gespeeld. 'Samen 1' is gebaseerd op de muziektheaterproductie 'Being Arthur' van het Zwolse productiehuis.

Met als thema vrijheid en Fidelio als inspiratiebron creëerde Kameroperahuis in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel een ervaring over vrijheid en opoffering. Het publiek trok voorbij gesloten deuren, via ommuurde luchtruimten en benauwde cellen door de gevangenis en beleefde vier perspectieven op vrijheid en onvrijheid anno 2013.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg