makers

Eleftheria Lavdaki

Eleftheria Lavdaki

Kostuumontwerper | Voorheen maker bij KASKO

Eleftheria Lavdaki komt oorspronkelijk uit Griekenland en studeerde in 2016 af aan de opleiding Fashion Design van ArtEZ, Arnhem. Meteen na haar afstuderen is ze de kostuumontwerp wereld ingedoken omdat ze veel dingen in de modewereld mistte. De samenwerking tussen verschillende disciplines vindt ze fascinerend en in de wereld van (muziek)theater heeft ze dat gevonden. 

Na een stage bij Toneelgroep Amsterdam (nu Internationaal Theater Amsterdam) bij de productie De Dingen die Voorbijgaan in regie van Ivo van Hove in augustus 2016, werd Eleftheria aangesteld als assistent kostuumontwerper bij verschillende grote producties van ITA en Theater Utrecht. Onder anderen bij De Meiden van Jean Genet (regie Katie Mitchell), Hedda Gabler van Henrik Ibsen (regie Thibaud Delpeut), Obsession van Visconti (regie Ivo van Hove), Oedipus (regie Robert Icke), De vallende Man (regie Julien Gosselin) en Freud (regie Ivo van Hove). Daarnaast heeft ze de kostuums en het decor ontworpen voor de jonge maker Milou Peters die in juni 2017 afstudeerde met de muziektheater voorstelling Sehnsucht. Ze heeft ook met plezier gewerkt in de film, met haar debuut als kostuumontwerpster/styliste voor Aardbei, een korte film van Leendert Roosenbrand.

Eleftheria heeft bij KASKO van 2017 t/m 2021 voor verschillende producties de kostuums ontworpen, zo werkte mee aan o.a. Een Kersentuin, WelstaatRequiem voor de IJsselcentrale, De Berg van de Angst en De Kringlopera. Door haar werk voor KASKO is Eleftheria in contact gekomen met verschillende middelbare scholen als gastdocent mode & kostuum, en geeft ze workshops aan scholieren waarmee ze uiteindelijk samen naar een eindpresentatie werken.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij de online editie van SPRUIT!

SPRUIT gaat online! Dit jaar is alles anders, op één ding na: elf makers van KASKO duiken samen het theater in om een week lang vrijuit te experimenteren en samen muziektheater te maken. Rode draad van deze editie is de vraag: wie ben je als je alleen bent? Na een jaar van afstand houden is deze gedachte actueler dan ooit. Tijdens een interactieve livestream vanuit Schouwburg Odeon presenteren de makers het resultaat van hun experiment.

Na het succes van de muzikale theaterroute Requiem voor de IJsselcentrale in de zomer van 2019, komt Bruisende Buren in 2021 terug naar Zwolle-Zuid! Dit keer bundelen we onze krachten met Stichting Kringloop Zwolle in de voorstelling De Kringlopera. De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt, samen met de spullen, het hele kringloopproces: van het inleveren van een artikel tot het vinden van een nieuwe eigenaar.

Stel dat er een fysieke plek is tussen leven en dood. Een berg als bedevaartsoord, voor iedereen die iemand heeft verloren of het einde vreest. Een berg die je kunt beklimmen, bezoeken en weer verlaten. Geïnspireerd door deze berg onderzoekt theatermaker Tim Hammer zijn grootste angst: onze sterfelijkheid. In De Berg van de Angst volgen we een levensechte pop tijdens haar laatste reis op aarde. In samenspel met klassieke gitaar laten drie poppenspelers haar dansen alsof haar leven ervan afhangt. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?

Tim Hammer maakte naar aanleiding van deze voorstelling een videopodcast die je kunt beluisteren tijdens het wandelen in jouw eigen buurt. Klik hier om naar de videopodcast te gaan.

Na het succes van Storm in mijn hoofd, de vorige coproductie van het Theaterschip en KASKO, volgt nu: Bokser. Een film over winnen en verliezen waarin we de hoofdpersoon, Dies, volgen.

In een wereld waarin presteren zo belangrijk is geworden zijn we allemaal bang om te verliezen. Bang om te moeten gaan met teleurstellingen en gebreken. Door te winnen worden we gezien en gewaardeerd. Het winnen en vervolgens het onafwendbare verliezen staat centraal, in welke vorm dan ook. In Bokser laten we dit zien door middel van topsport. Want als er iets tot de verbeelding spreekt is het wel de functie van sport in onze maatschappij.

Zin in een nieuw project in het najaar? Bij de Proeftuin Talent in Ontwikkeling is er plek voor jongeren met interesse voor (het spelen of schrijven van) muziek, tekstschrijven, acteren, regisseren, kostuumontwerp of decorontwerp. Samen met andere jongeren verdiep je je in 7 workshops in de, door jouw gekozen, discipline en het maakproces van een voorstelling. De workshops worden gegeven door de makers die verbonden zijn aan de muziektheatervoorstelling Bokser, er wordt dan ook gewerkt vanuit het thema van Bokser. Naast de maker die de lessen geeft is er een coach vanuit het Theaterschip en KASKO die je begeleidt in je leerproces.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Juliette Mout

Juliette Mout

Renán Zelada Cisneros

Renán Zelada Cisneros

Raphael Jacobs

Raphael Jacobs

Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert