makers

Eleftheria Lavdaki

Eleftheria Lavdaki

Kostuumontwerper | Voorheen maker bij KASKO

Eleftheria Lavdaki komt oorspronkelijk uit Griekenland en studeerde in 2016 af aan de opleiding Fashion Design van ArtEZ, Arnhem. Meteen na haar afstuderen is ze de kostuumontwerp wereld ingedoken omdat ze veel dingen in de modewereld mistte. De samenwerking tussen verschillende disciplines vindt ze fascinerend en in de wereld van (muziek)theater heeft ze dat gevonden. 

Na een stage bij Toneelgroep Amsterdam (nu Internationaal Theater Amsterdam) bij de productie De Dingen die Voorbijgaan in regie van Ivo van Hove in augustus 2016, werd Eleftheria aangesteld als assistent kostuumontwerper bij verschillende grote producties van ITA en Theater Utrecht. Onder anderen bij De Meiden van Jean Genet (regie Katie Mitchell), Hedda Gabler van Henrik Ibsen (regie Thibaud Delpeut), Obsession van Visconti (regie Ivo van Hove), Oedipus (regie Robert Icke), De vallende Man (regie Julien Gosselin) en Freud (regie Ivo van Hove). Daarnaast heeft ze de kostuums en het decor ontworpen voor de jonge maker Milou Peters die in juni 2017 afstudeerde met de muziektheater voorstelling Sehnsucht. Ze heeft ook met plezier gewerkt in de film, met haar debuut als kostuumontwerpster/styliste voor Aardbei, een korte film van Leendert Roosenbrand.

Eleftheria heeft bij KASKO van 2017 t/m 2021 voor verschillende producties de kostuums ontworpen, zo werkte mee aan o.a. Een Kersentuin, WelstaatRequiem voor de IJsselcentrale, De Berg van de Angst en De Kringlopera. Door haar werk voor KASKO is Eleftheria in contact gekomen met verschillende middelbare scholen als gastdocent mode & kostuum, en geeft ze workshops aan scholieren waarmee ze uiteindelijk samen naar een eindpresentatie werken.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

In Een Kersentuin, zien we Ljubov (Juul Vrijdag) in de laatste hallucinante momenten voor haar dood. Deze aan lager wal geraakte adellijke dame klampt zich vast aan alles wat er niet meer is. Langzaam verliest ze de grip op haar herinneringen. Hoogte- en dieptepunten flitsen als een grillig en muzikaal revue-requiem aan haar voorbij. Het onder ogen komen van haar eigen verval leidt tot een pijnlijke confrontatie met het verleden dat zij zo idealiseerde.

Na het wervelende succes in 2021, komt de muzikale theaterroute De Kringlopera terug naar Zwolle-Zuid! De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Je doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen? Een uniek kijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

De sloop van de Centrale Harculo – beter bekend als de IJsselcentrale – is inmiddels afgerond. Ruim 60 jaar is op dit terrein energie opgewekt en is het gebouw beeldbepalend geweest voor Zwolle-Zuid. Nu is het tijd om afscheid te nemen van dit iconische gebouw. Veel bewoners hebben verhalen en herinneringen over dit iconische gebouw die een podium verdienen. Deze verhalen brachten we in de zomer van 2019 samen in en rondom de voormalige Centrale Harculo in de muzikale theaterroute Requiem voor de IJsselcentrale.

In de sprookjesachtige bossen van Frederiksoord ligt Welstaat. Hier leefde eens een gemeenschap vredelievend samen onder leiding van de wonderschone Hannah.Hannah was een leider die ervoor zorgde dat iedereen in Welstaat kon worden wie hij of zij wilde zijn. Sinds haar overlijden is Welstaat veranderd. De rijkdom neemt af en de ooit zo hechte gemeenschap dreigt in drie groepen uit elkaar te vallen. Om ervoor te zorgen dat de gemoederen niet nog hoger oplopen, besluiten de bewoners Welstaat te koop te zetten. Met als doel: het vinden van een nieuwe leider (u?). Lukt het de bewoners om met de komst van deze nieuwe leider Welstaat weer tot bloei te brengen?

vorige | 1 -  2 - 

Collega's

bekijk alle makers