makers

Eva Traa

Eva Traa

Violist | Voorheen maker bij KASKO

Eva Traa studeerde viool bij Lex Korff de Gidts en Peter Brunt aan het Conservatorium van Amsterdam en literatuurwetenschappen aan University College Utrecht, waar ze cum laude afstudeerde. Als klassiek violiste koestert ze de traditie waaruit ze voortkomt en remplaçeert ze in o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Daarnaast maakt ze als speler en organisator deel uit van het muzikale rebellencollectief Pynarello, waarmee ze onder meer in januari 2019 op tournee ging naar Indonesië.

Vanuit een grote behoefte om haar creativiteit ook op een andere manier vorm te geven is Eva als performer en maker verbonden aan KASKO. Daar legt ze ook af en toe haar viool weg en doet ze alles wat op een regulier concertpodium niet mag. Tussen 2017 en 2021 speelde Eva mee in o.a. Een Kersentuin en This is (not) a fairy tale.

Naast haar uitvoerende werkzaamheden geeft Eva in haar woonplaats Amsterdam les aan een kleine groep gemotiveerde jonge violisten. Eva heeft een C.A. Miremont viool uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen, en een stok aangekocht met steun van Stichting Eigen Muziekinstrument.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

In april 2019 vond de jaarlijkse projectweek van ArtEZ Conservatorium Zwolle plaats, in samenwerking met Zwolle Doet!. Onder begeleiding van Kameroperahuis-regisseurs Céline Hoex, Eva Traa en Tim Hammer maakten twintig groepjes studenten Klassieke Muziek en Docent Muziek een persoonlijk concert op maat voor evenzoveel mantelzorgers en verzorgenden. De week toonde eens te meer de verbindende kracht van muziek aan.

Wat gebeurt er als jonge muziektheatermakers de kans krijgen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat ontdek je bij deze zevende editie van maakweek SPRUIT. Een speciale editie van SPRUIT: we nemen afscheid van een groot deel van onze makers. Zij maken in 2022 plaats voor een nieuwe lichting. Nog een laatste keer gaan de makers in deze samenstelling de uitdaging aan: in één week tijd maken ze een verrassend programma van korte scènes en performances. Op donderdag 9 december presenteren zij het resultaat tijdens SPRUIT. Tijdens een muzikaal theaterprogramma in het Perrontheater ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Laat je verrassen door wat onze makers in huis hebben!

Wat gebeurt er als jonge theatermakers de kans krijgen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien bij de theaterroute SPRUIT. De makers van Kameroperahuis krijgen een week de tijd om korte performances te maken. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat in de theaterroute SPRUIT. Tijdens een route door het Perrontheater loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze jonge theatermakers in huis hebben

Wat zou er gebeuren als jonge theatermakers de kans kregen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien in theaterroute SPRUIT, waar makers van Kameroperahuis de kans krijgen te maken wat ze zelf willen maken. Tijdens de route loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze talenten in huis hebben.

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij de online editie van SPRUIT!

SPRUIT gaat online! Dit jaar is alles anders, op één ding na: elf makers van KASKO duiken samen het theater in om een week lang vrijuit te experimenteren en samen muziektheater te maken. Rode draad van deze editie is de vraag: wie ben je als je alleen bent? Na een jaar van afstand houden is deze gedachte actueler dan ooit. Tijdens een interactieve livestream vanuit Schouwburg Odeon presenteren de makers het resultaat van hun experiment.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers