makers

Jorien Zeevaart

Jorien Zeevaart

Zangeres, Actrice | Voorheen maker bij KASKO

Jorien Zeevaart is cum laude afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Tijdens haar opleiding behaalde zij als chansonnière de eerste prijs bij het Concours de la Chanson, Alliance Française. Sindsdien zijn haar werkzaamheden als zangeres en actrice divers: zo heeft zij gespeeld bij gezelschappen als Theater RAST, Orkest de Ereprijs, ALBA en Bonheur alsmede Joop van den Ende Theaterproducties en Musical van Vlaanderen. Jorien’s grote voorliefde voor jazzrepertoire komt tot uiting in haar samenwerking met The Koos Mark Big Band en haar eigen jazzcombo. Daarnaast doceert zij aan het Rotterdams conservatorium Codarts en is ze werkzaam als stemactrice bij Wim Pel Productions.

Jorien was van 2013 t/m 2017 betrokken bij KASKO (voorheen Kameroperahuis) als zangeres en actrice, waar ze o.a. meewerkte aan Being Arthur, Ik Vertrek en Bake that awesome pie. In 2018 vertolkte ze één van de hoofdrollen in Welstaat.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Een muziektheatraal exces, een filosofische satire over de impact van massamedia op ons menselijk (be)leven. Dat is de beste omschrijving van een voorstelling die Kameroperahuis in 2012 maakte samen met ALBA Theaterhuis en COMPOST.

Leerlingen van Jena XL hebben samen met acteurs en muzikanten van Kameroperahuis de voorstelling 'Samen 1' geschreven en gespeeld. 'Samen 1' is gebaseerd op de muziektheaterproductie 'Being Arthur' van het Zwolse productiehuis.

Jonge makers Kameroperahuis krijgen carte blanche voor muziektheaterexperiment Spruit! Een leeg kantoorpand, tien van onze jonge, professionele muziektheatermakers en vijf lange dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dit moet resulteren in Spruit!, muziektheater met een bite, een exclusieve theaterroute door een Zwols kantoorpand op vrijdag 5 februari; een vrijdagmiddagborrel vol muziek en theater, ongepolijste parels en uitprobeersels. Spruit! is bedoeld voor iedereen die in de laatste uurtjes van de werkweek onder het genot van een borrel wil proeven van ons kleinschalige muziektheater. 

Over de voorstelling: op zaterdag 20 en zondag 21 december 2014 trakteerde Kameroperahuis bezoekers van het jubileumweekend in Theater Odeon op de originele zangperformance ‘It Takes Four’.

“Ik wil gaan spreken van gedaanten, die in nieuwe werden veranderd.”

Mart van Berckel, vierdejaars student aan de opleiding muziektheater van ArtEZ Arnhem, heeft in 2015 bij Kameroperahuis in drie weken tijd een prachtig intieme, hedendaagse muziektheatervoorstelling gemaakt rondom De Metamorfosen van Ovidius. In dit proces kreeg hij coaching van regisseur Karin Netten.

1 -  2 -  3 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers