makers

Jorien Zeevaart

Jorien Zeevaart

Zangeres, Actrice | Voorheen maker bij KASKO

Jorien Zeevaart is cum laude afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Tijdens haar opleiding behaalde zij als chansonnière de eerste prijs bij het Concours de la Chanson, Alliance Française. Sindsdien zijn haar werkzaamheden als zangeres en actrice divers: zo heeft zij gespeeld bij gezelschappen als Theater RAST, Orkest de Ereprijs, ALBA en Bonheur alsmede Joop van den Ende Theaterproducties en Musical van Vlaanderen. Jorien’s grote voorliefde voor jazzrepertoire komt tot uiting in haar samenwerking met The Koos Mark Big Band en haar eigen jazzcombo. Daarnaast doceert zij aan het Rotterdams conservatorium Codarts en is ze werkzaam als stemactrice bij Wim Pel Productions.

Jorien was van 2013 t/m 2017 betrokken bij KASKO (voorheen Kameroperahuis) als zangeres en actrice, waar ze o.a. meewerkte aan Being Arthur, Ik Vertrek en Bake that awesome pie. In 2018 vertolkte ze één van de hoofdrollen in Welstaat.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Een muziektheatraal exces, een filosofische satire over de impact van massamedia op ons menselijk (be)leven. Dat is de beste omschrijving van een voorstelling die Kameroperahuis in 2012 maakte samen met ALBA Theaterhuis en COMPOST.

Jonge makers Kameroperahuis krijgen carte blanche voor muziektheaterexperiment Spruit! Een leeg kantoorpand, tien van onze jonge, professionele muziektheatermakers en vijf lange dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dit moet resulteren in Spruit!, muziektheater met een bite, een exclusieve theaterroute door een Zwols kantoorpand op vrijdag 5 februari; een vrijdagmiddagborrel vol muziek en theater, ongepolijste parels en uitprobeersels. Spruit! is bedoeld voor iedereen die in de laatste uurtjes van de werkweek onder het genot van een borrel wil proeven van ons kleinschalige muziektheater. 

Leerlingen van Jena XL hebben samen met acteurs en muzikanten van Kameroperahuis de voorstelling 'Samen 1' geschreven en gespeeld. 'Samen 1' is gebaseerd op de muziektheaterproductie 'Being Arthur' van het Zwolse productiehuis.

Zigeunerkoningin Amalia Bandi overleed op 12 april 1925 in een woonwagen aan de Holtenbroekerdijk in Zwolle. Drie weken voor haar dood was zij daar neergestreken met een groep van vijftig zigeuners. Onder groot eerbetoon werd zij begraven, de stoet werd door vele mensen gadegeslagen. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw is haar graf een muzikaal bedevaartsoord geweest voor zigeuners uit heel Europa. Het onbekende maar mooie verhaal van deze bijzondere vrouw vormt de inspiratie voor een stadsopera die als een zwerftocht door Zwolle gaat.

Over de voorstelling: op zaterdag 20 en zondag 21 december 2014 trakteerde Kameroperahuis bezoekers van het jubileumweekend in Theater Odeon op de originele zangperformance ‘It Takes Four’.

1 -  2 -  3 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg