makers

Jorien Zeevaart

Jorien Zeevaart

Zangeres, Actrice | Voorheen maker bij KASKO

Jorien Zeevaart is cum laude afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Tijdens haar opleiding behaalde zij als chansonnière de eerste prijs bij het Concours de la Chanson, Alliance Française. Sindsdien zijn haar werkzaamheden als zangeres en actrice divers: zo heeft zij gespeeld bij gezelschappen als Theater RAST, Orkest de Ereprijs, ALBA en Bonheur alsmede Joop van den Ende Theaterproducties en Musical van Vlaanderen. Jorien’s grote voorliefde voor jazzrepertoire komt tot uiting in haar samenwerking met The Koos Mark Big Band en haar eigen jazzcombo. Daarnaast doceert zij aan het Rotterdams conservatorium Codarts en is ze werkzaam als stemactrice bij Wim Pel Productions.

Jorien was van 2013 t/m 2017 betrokken bij KASKO (voorheen Kameroperahuis) als zangeres en actrice, waar ze o.a. meewerkte aan Being Arthur, Ik Vertrek en Bake that awesome pie. In 2018 vertolkte ze één van de hoofdrollen in Welstaat.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

“Ik wil gaan spreken van gedaanten, die in nieuwe werden veranderd.”

Mart van Berckel, vierdejaars student aan de opleiding muziektheater van ArtEZ Arnhem, heeft in 2015 bij Kameroperahuis in drie weken tijd een prachtig intieme, hedendaagse muziektheatervoorstelling gemaakt rondom De Metamorfosen van Ovidius. In dit proces kreeg hij coaching van regisseur Karin Netten.

Kameroperahuis ontdekte dramatische personages in een vlog en tutorial op het internet, en besloot een muziektheatervoorstelling te maken met als basis de exacte gesproken teksten uit de vlog en tutorial. 

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar over de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom.

In april 2014 presenteerde Kameroperahuis De Poolse Minnaar in het theater. In 2013 is deze bijzondere muziektheaterproductie opgevoerd in het kader van het jubileumproject ‘Eeuwige Jeugd’ van de BNG Bank en het BNG Cultuurfonds. In 2014 was De Poolse Minnaar te zien voor publiek in het Compagnietheater te Amsterdam en in Schouwburg Odeon te Zwolle.

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten. Vrij van sociale media, schoonheidsidealen, rollen waar we ons in moeten voegen. Ik Vertrek neemt ons mee naar een wereld waarin echtheid en moeder natuur de scepter zwaaien. Het kan. Toch?

vorige | 1 -  2 -  3 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers