Juliette Mout (1990) is kostuum- en decorontwerper. In 2014 studeerde ze af aan de opleiding Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Tijdens haar stage bij Dieuweke van Reij heeft ze kennisgemaakt met muziektheater en opera. Zo werkte Juliette mee aan de uitvoering van Cosí fan Tutte van Floris Visser in Moskou en studeerde ze af met de vormgeving voor de opera Tristan und Isolde van Wagner. Na haar studie ging ze als rekwisiteur aan de slag bij Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater). Daar werkte ze onder meer mee aan de voorstellingen Revolutionary Road van Erik Whien, Heisenberg van Johan Simons, Hamlet, de familievøørstelling van Pieter Kramer en Headroom van Boogaerdt & van der Schoot.
In haar werk wil Juliette contrasten opzoeken: rust scheppen in de chaos, chaos scheppen in de rust. Ze wil niet alleen verbondenheid creëren in het toneelbeeld, maar ook bij de toeschouwer. Bij KASKO wil ze haar eigen handschrift verder ontwikkelen en grote stappen buiten haar comfortzone maken.
Deze voorstelling gaat niet meer uitgevoerd worden
Als polarisatie je familie verscheurt
Een voorstelling over naastenliefde, polarisatie en het volgen van je idealen. Ga je voor je idealen? Voor je familie? En wat als je moet kiezen? In deze voorstelling zien we door de ogen van zus Sari (Rosa da Silva) het waargebeurde verhaal van haar broers, Wessel (Max Weisscher) en Koos (Krisjan Schellingerhout).
Zin in een nieuw project in het najaar? Bij de Proeftuin Talent in Ontwikkeling is er plek voor jongeren met interesse voor (het spelen of schrijven van) muziek, tekstschrijven, acteren, regisseren, kostuumontwerp of decorontwerp. Samen met andere jongeren verdiep je je in 7 workshops in de, door jouw gekozen, discipline en het maakproces van een voorstelling. De workshops worden gegeven door de makers die verbonden zijn aan de muziektheatervoorstelling Bokser, er wordt dan ook gewerkt vanuit het thema van Bokser. Naast de maker die de lessen geeft is er een coach vanuit het Theaterschip en KASKO die je begeleidt in je leerproces.
Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij de online editie van SPRUIT!
SPRUIT gaat online! Dit jaar is alles anders, op één ding na: elf makers van KASKO duiken samen het theater in om een week lang vrijuit te experimenteren en samen muziektheater te maken. Rode draad van deze editie is de vraag: wie ben je als je alleen bent? Na een jaar van afstand houden is deze gedachte actueler dan ooit. Tijdens een interactieve livestream vanuit Schouwburg Odeon presenteren de makers het resultaat van hun experiment.
Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT!
De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!
Stel dat er een fysieke plek is tussen leven en dood. Een berg als bedevaartsoord, voor iedereen die iemand heeft verloren of het einde vreest. Een berg die je kunt beklimmen, bezoeken en weer verlaten. Geïnspireerd door deze berg onderzoekt theatermaker Tim Hammer zijn grootste angst: onze sterfelijkheid. In De Berg van de Angst volgen we een levensechte pop tijdens haar laatste reis op aarde. In samenspel met klassieke gitaar laten drie poppenspelers haar dansen alsof haar leven ervan afhangt. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?
Tim Hammer maakte naar aanleiding van deze voorstelling een videopodcast die je kunt beluisteren tijdens het wandelen in jouw eigen buurt. Klik hier om naar de videopodcast te gaan.